"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Solarise ja Kaubamaja vaheline kvartal uueneb: rohkem ruumi jalakäijatele ja rohkem esinduslikkust (0)
01. detsember 2023
Estonia puiestee, Kaubamaja tänava, Rävala puiestee ja Teatri väljaku vaheline kvartal uueneb. Illustratsioon: KOKO Arhitektid

Tallinna linnavalitsus võttis kolmapäeval vastu Kesklinnas Estonia puiestee, Kaubamaja tänava, Rävala puiestee ja Teatri väljaku vahelise kvartali detailplaneeringu.

Tallinna abilinnapea Madle Lippus märkis, et tegemist on väga pikalt kaalutud planeeringulahenduse vastu võtmisega linna südames, millega antakse ehitusõigus nii elu- kui ka ärifunksiooni tihendamiseks. “Linna arengu jaoks on oluline hoida kesklinnas võimalikult palju erinevaid tegevusi, korraga nii elamisruumi kui ka tarbimisruumi ning tagada võrdsed võimalused nende tegevusteni jõudmiseks. Kesklinna ligipääsetavust muudab ka planeeringulahenduses läbi kvartali kulgev tänav, mis ühendab Rävala puiestee ja Estonia puiestee. Kogu planeeringuala tänavate puhul on oluline arvestada, et tegemist on ülelinnalise kohaga, mis peab olema võrdselt esinduslik kui ka jalakäijasõbralik linnaruum,“ kirjeldas Lippus.

Detailplaneering näeb ette Estonia puiestee, Kaubamaja tänava, Rävala puiestee ja Teatri väljaku vahelise kvartali uuendamist nii, et kujundatakse kohalikku identiteeti rõhutav jalakäijasõbralik linnaruum. Samuti on plaan planeeritavale alale luua mitmerindelist haljastust, sh kõrghaljastuse rajamist kvartalisisese tänava äärde ja Rävala puiestee ja Kaubamaja tänava nurgale kavandatud platsi äärde ning lisaks konteiner-, rõdu- ja katusehaljastust. Planeeritava ala suurus on 3,34 hektarit.

Kaubamaja tänava ääres asuvad elamud ja ärid, Estonia ja Rävala puiestee ääres paiknevad ärid ja kontorid, konverentsikeskus ning Teatri väljaku ääres asuvad sotsiaalobjektid ja ärihooned.

Planeeringu jaoks viidi läbi arhitektuurikonkurss, mille võitis KOKO Arhitektid ning kelle võidutöö on lisatud detailplaneeringule illustratiivse materjalina. Arhitektuurivõistluse võidutöö järgib vastuvõetud detailplaneeringu lahendust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.