"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna eriauhinna Ajujahil pälvis probiootilisi jooke tootev Raw Edge (0)
01. detsember 2023
Tallinna linn paneb iga-aastaselt Ajujahil välja 5000-eurose eriauhinna linna- või ettevõtluskeskkonda paremaks muutvale ideele. Foto: Kretel Kuusk

Ettevõtluskonkurss Ajujaht kuulutas eile finaalsaates välja Tallinna eriauhinna võitja, tunnustades teaduspõhise tehnoloogiaettevõtte Raw Edge innovatsiooni ja keskkonnasõbralikku lähenemist toiduvaldkonnas. Raw Edge arendab fermentatsioonitehnoloogia abil ülimadala kalorsusega tooteid, mis toetavad soolestiku tervist ja üldist heaolu.

„Raw Edge asutajad on silma paistnud äärmiselt motiveeritud ja sihikindla tiimina. Me hindame nende teaduspõhist toidutehnoloogiat, millel on mitmekülgsed eelised. See pakub maitsvat ja tervislikku alternatiivi tervisliku toitumise toetamiseks, aitab vältida toidukadu ja seda saab hõlpsalt eksportida,“ kirjeldas Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Raw Edge on 100% naturaalsest köögivilja- aga ka marjamahlast piimhappebakteritega fermenteeritud, probiootiline ning madala kalorsusega jook, mis ei sisalda kofeiini, kunstlikke lisaaineid ega lisatud suhkrut. Jook sisaldab looduslikke häid baktereid, mis toetavad kõhu mikrofloorat ning parandavad seeläbi nii heaolu, tervist kui ka sportlikku sooritust. Peagi on turule tulemas kolm maitset: porgand draakoniviljaga, porgand ananassiga ning peedi-mustsõstra.

Ainulaadsus peitub tehnoloogilisel optimeerimisel, et luua stabiilseid, madala suhkrusisaldusega tooted. Piimhappebakteritega fermenteerimine võimaldab looduslikult (köögivilja- ja marjamahlas) esineva suhkru vähendada absoluutse miinimumini ja suurendada väärtuslike ühendite sisaldust, mis on meie organismile kergemini omastatavad kui mistahes sünteetilised või töödeldud lisandid, mida on paljudesse jookidesse ja toitudesse funktsionaalsuse näitamiseks lisatud. Bioaktiivsed ühendid, nagu mineraalained, vitamiinid, rasvhapped, aminohapped ja muud fermenteerimise käigus sünteesitavad fütokemikaalid, toetavad meie tervist läbi parema seedimise, tugevdatud immuunsuse, toitainete parema imendumise ja põletikuliste protsesside vähendamise.

Tallinna linn on olnud konkursi partner Ajujahi algusaegadest peale, pannes välja 5000-eurose eriauhinna linna- või ettevõtluskeskkonda paremaks muutvale ideele.

Varasemad Tallinna eriauhinna võitjad leiab SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.