"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LISATUD VIDEO. Tallinna Kiirabi sai neli uut tipptasemel kiirabiautot (0)
01. detsember 2023
Tallinna kiirabi uued alarmsõidukid asusid tööle 1. detsembril. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna Kiirabi hankis neli uut kiirabiautot, millega asendati oma aja ära teeninud sõidukid. Uued kiirabiautod saadeti patsiente aitama täna, 1. detsembril.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul on väga oluline hoida kiirabiteenuse maksimaalset kvaliteeti, kuna sellest sõltub nii patsiendi elu ja tervis kui ka personali ohutus.

„Kui kaalul on inimese elu, loeb iga detail ja soovime, et meie arstid ja õed saaksid patsientide heaks anda oma parima,“ ütles Beškina. „Kaasaegne kiirabiauto vastab kõrgendatud ohuklassile, tagades maksimaalse turvalisuse patsiendile ja personalile võimaliku avarii korral ning pakkudes raskes seisundis patsiendi raviks vajalikku elektrivarustust ja keskkonda.“

Kaasaegne kiirabiauto sisaldab raskes seisundis patsiendi raviks vajalikku elektrivarustust ja keskkonda.
Pilt: Aleksandr Guzhov

„Tallinna Kiirabi sõiduk läbib aastas ligikaudu 52 000 kilomeetrit, keskmine tööiga on neil viis aastat. Praegu on meil kokku 43 alarmsõidukit, millest viis on nüüd uute autode saabumisel võimalik „pensionile saata“. Möödunud aastal saatis Tallinna linn kuus sellist sõidukit peale remonti ja varustusega komplekteerimist Ukraina kolleegidele,“ rääkis Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.

Standardile vastava aparatuuri ja sisseseadega uued kiirabiautod tootis Tallinna Kiirabi jaoks Profile Vehicles Baltic OÜ, need maksid kokku 660 680 eurot.

Tallinna Kiirabi sõiduk läbib aastas ligikaudu 52 000 kilomeetrit.
Pilt: Aleksandr Guzhov

Aastas teenindab Tallinna Kiirabi ligikaudu 100 000 väljakutset, uus väljakutse saabub iga 5–6 minuti järel. Kiirabi tugikeskusi on teeninduspiirkonnas kokku kaheksa, et oleks tagatud kiire kohalejõudmise igale kriitilises seisus patsiendile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.