"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD. Advendiaeg Nõmmel algas jõuluturu ja kaunistatud akendega (0)
02. detsember 2023
Ksenija Kurs

Laupäeval, 2. detsembril toimus Nõmme jaamahoone ja Nõmme Ema vahelisel alal jõuluturg, pühapäeval süüdatakse ühiselt advendiküünal ja avatakse jõuluaknad.

Vaata galeriid (58)

Nõmme jõuluturg toimus teist aastat. „Eelmisel aastal välk-ideena korraldatud Nõmme oma jõuluturg on kujunemas traditsiooniks. Seekord oli rohkem aega atra seada ja ambitsioonid seetõttu ka suuremad,“ tõdes jõuluturgu organiseeriv Tiit Kruusalu. „Lisaks kaubaküllusele lettidel saab kogu päeva jooksul näha Nõmme huviringide esinejaid, simmanil jalga keerutada, olla osaks Von Glehni teatri improetendusest, lugeda jõuluvanale salmi, vaadata jänkusid-lambaid ja teha ponisõitu,“ loetles ta tegevusi, mis jaamahoone ja Nõmme Ema vahelisel alal laupäeval aset leiavad. Jõuluturg on avatud kell 11-18. Kauplejaid on 40 ringis ja need on valitud eesmärgiga, et pakutav oleks valdavalt eestimaine ja jõuluajale kohane. „Loodetavasti leiab igaüks midagi kingikotti poetamiseks, olgu selleks siis mõni kudum, keraamika või muu käsitöö, mitmes mõõdus purgikesed erinevat sorti hoidistega vanaema sahvrist kuni eksootiliste gurmeetoodeteni,“ tegi Kruusalu ülevaate.

„See on hea võimalus soetada jõulukingid ühest kohast ning samal ajal nautida kohalike kultuurikollektiivide ülesastumisi,“ kutsus Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri nii nõmmekaid kui kaugemalt tulijaid jõulumelust osa saama. „Tõotab tulla imeline koguperepäev, mis kannab esmakordselt ka heategevuslikku eesmärki. Kõik jõuluturul kogutud annetused lähevad sihtasutus Minu Unistuste Päev kaudu ühe Nõmme noore unistuste päeva korraldamiseks.“ Müügiplatsid olid välja jaotatud tingimusel, et müüja teeb annetuse Minu Unistuste Päev organisatsioonile. Samuti koguti annetusi ka turu külastajatelt. Heategevuslikud telgid panid püsti Nõmme Lionsid, kassiabi ja Minu Unistuste Päev.

3. detsembril kell 16.30, parasjagu ajal, et Koit Toome advendikontserdilt Rahu kirikus jõuaks Jaama tänavale, süüdatakse ühiselt Nõmme Ema juures advendiküünal. Seekord on traditsiooniline advendiküünla süütamine natukene teistmoodi kui varasematel aastatel. Lühikese jõuluevangeeliumi-teemalise vabaõhunäidendi otse kuuse all toovad vaatajateni Püha Johannese kooli kolmandate klasside õpilased, Nõmme õpetajate koori liikmed ja Nõmme Rahu kirik.

Jõulumeeleolu jagub ka Jaama tänavalt kaugemale. Nõmme kultuurikeskuse initsiatiivist kaunistada oma hoone esimese korruse aknad jõulutemaatiliselt haaras kinni ka Nõmme linnaosa valitsus oma hoonetega. Nõmme huvikoolid, käsitööringid ja teised agarad kollektiivid on jõuluteemaliselt ehtinud kuue hoone aknad: Nõmme kultuurikeskus (Turu plats 2), Nõmme muuseum (Jaama 18), Nõmme Maja  (Valdeku 13), Rahumäe mängujaam (Pärnu mnt 288b), Pääsküla raudteejaam (Viisi 29) ja Pääsküla noortekeskus (Rännaku pst 1). Kaunistatud jõuluaknaid saab imetleda 3. detsembrist 6. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.