"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Jõulujazz toob publikuni mitmekülgse artistide valiku (0)
02. detsember 2023
Jõulujazz kestab kuni 15. detsembrini. Foto: Rene Jakobson

Rahvusvaheline festival Jõulujazz kestab kuni 15. detsembrini. Programmist leiab nii rahvusvahelisi jazzistaare, tribüütkontserte kui ka armastatud kodumaiseid artiste.

28. korda toimuv Jõulujazz tervitab kuulajaid mitmekülgse artistide valikuga. Maailmakuulsatest džässistaaridest astub Jõulujazzil lavale veel Gregory Porter.

Eesti muusika üks elavaid legende, helilooja Erkki-Sven Tüür toob aga esimest korda siinse publiku ette suurteose “Mare Lacrimarum”. Tänavu annavad kontserdi ka paljud sellised Eesti džässmuusikud, kes varem ei ole Jazzkaarel ega Jõulujazzil üles astunud.

“On suuremaid kollektiive, orkestreid, triosid, igal kontserdil on vinjett, mida ei kuule muul ajal aastas, kui ainult sellel festivalil,” ütles Jazzkaare turundusjuht Maret Mikk. Liisi Koikson, Mari Jürjens ja Karmen Rõivassepp toovad koos ansambli ning VHK keelpilliorkestri ja dirigent Rasmus Puuriga lavale Maian Kärmase albumi “Tuigutuled” armastatud muusika.

“”Tuigutuled” sobivad hästi jõuluajaga kokku, see tähendab ühtlasi inimesi, keda eluteel oled kohanud, nad mööduvad sinust ja võib-olla väike mälestus jääb nendest, nii et sellised killud mõtetest ja inimestest läbi aegade, see on põnev mõtisklus,” ütles Jazzkaare direktor ja kunstiline juht Anne Erm.

Jõulujazz kestab 15. detsembrini. Täpsema kava leiab Jazzkaare koduleheküljelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.