"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Kaugliinibussile nüüd Mõigust ja Virve peatusest (1)
02. detsember 2023
Pressifoto

Kaugbussidega sõitjad kasutavad aktiivselt Tallinnast lahkumisel kui tulekul, nõude,peatuseid. Läänesuunalises liikluses, tuleb Vana-Pääskülast peale 20% sõitjatest. Narva suunal eelistab 12% kasutada Lasnamäel Mustakivi peatust. Nüüd lisandusid nõudepeatused, Mõigu ja Virve.

Tartu, Pärnu või Narva sõites tuleb esmalt ette võtta teekond ühissõiduki või autoga Tallinna bussijaama. Keskkonna säästmise üks eesmärk on vähendada ummikutes olemist ja mõelda rohelisele jalajäljele. Bussisõit peab olema mugav, seotud vähese ajakuluga ja vähendama autostumist.

“Tallinna bussijaam on kena koht, aga sinna pääsemine Mustamäelt või mõnest muust linnaosast on ebamõistlikult pikk maa,” sõnas Lux Expressi tegevjuht Ingvar Roos.

Mugavus ja aeg maksavad. Elad Mustamäel või Kristiines, sead sammud Järvel siia Virve peatusse, istud Pärnu või Kuressaare bussile ja sõidadki. “Kui soovite tulla peale Virve peatusest Järvelt või Mõigust Tallinna-Tartu liinidel, siis ostke pilet eelmüügist kas Lux Expressi lehelt või mõnest muust kanalist ja teile on garanteeritud, et buss teid peale võtab,” ütles Roos.

Tartu suunal on minnes kui ka tulles uus nõudepeatus Mõigu. Läänesuunal võib Pärnust või Kuressaarest tulija väljuda nüüd Järvel ega pea enam sõitma bussijaama.

“Linna saabuval suunal peatuvad bussid nüüd Järve keskuse vastas asuvas Risti peatuses, mis on kiviviske kaugusel teenindusasutustest, näiteks Järve keskus,” ütles Roos. Läänesuunal oli sügisel kaardil nõudepeatuse rajamine Hiiule, kus selle järele on suur vajadus. “Seal on ülekäiguradade asukoht, aga me ei ole seda mõtet maha matnud, sest Hiiu on Pärnu liinidel ajaloolise taustaga pikk peatus,” ütles Roos.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Virve peatus - ebaõnnestunud lugu
9. dets. 2023 07:27
Virve tänav on tükimaad kesklinna poole , tegelikkuses on see peatus Taluturu juures ja pigem Laine kõrvaltänavaga seotud