"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Valgusetendused "Metsikult valge" loovad vanalinna parkides müstilist meeleolu (0)
02. detsember 2023
Tallinnas loovad jõulumeeleolu valgusetendused. Foto: Aleksandr Guzhov

Veel nädalavahetusel saab vanalinna viies eri paigas nautida etendusi, mis on loodud spetsiaalselt aasta pimedaimaks ajaks. Etendustel põimuvad omavahel valgus ja muusika ning teemaks on loodus meie ümber.

Viis alaetendust pealkirjadega “Imagine”, “Raba”, “Mets”, “Blossom” ja “Maakene” moodustavad omamoodi teekonna, mida saab vaadata järjest. Alguspunkt on Komandandi aias etendusega “Imagine”, mis toetub John Lennoni kuulsale muusikale ja kõneleb loo meie kodust, meie maast. Teistel etendustel on originaalmuusika loonud tuntud artistid nagu Kerli Kõiv, Haldi Välimäe ja Mick Pedaja. Idee ja valguslahenduste autor on Argo Valdmaa.

“Näeme etendust, kus on pilt, lugu, muusika, kus on värvi, kus on kõike. See on vägev kogemus,” sõnas Euroopa rohepealinna ürituste projektijuht Kätlin Viksne. “Metsikult valge” valgusetenduste projekt on ühtlasi viimane suurem Euroopa rohelise pealinna avalik üritus sellel aastal. Väga sobivalt on maha sadanud ka lumi, mis kogu ettevõtmist veelgi rohkem toetab. “Etenduste pealkiri on “Metsikult valge”, aga terve rohelise pealinna aasta mõte on juhtida inimeste tähelepanu loodusele ja inimese tähtsusele looduse kaitsjana, et loodusel ei ole vaja meid, vaid meil loodust,” ütles Viksne. Etenduste vahele jääb küllalt aega, et liikuda ühest punktist teise. Asukohad, kus kõike nautida saab, on Komandandi aed, Harjumägi, Hirvepark, Toompark ja viimane osa pealkirjaga “Maakene” etendub Tornide väljakul. Rohkem infot kodulehel greentallinn.eu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.