"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linlased tõid kampaanianädalal ligi seitse korda rohkem suurjäätmeid (0)
04. detsember 2023
Aasta jooksul tõid linlased jäätmejaamadesse ühtekokku ligi 70 rekkatäit suurjäätmeid. Foto: Aleksandr Guzhov

Selle aasta viimasel suurjäätmete tasuta äraandmise nädalal 20.–26. novembril toodi Tallinna jäätmejaamadesse seitse korda rohkem suurjäätmeid kui tavapärasel novembrikuu nädalal. Aasta jooksul tõid linlased jäätmejaamadesse ühtekokku 5592,17 kuupmeetrit jäädet ehk ligi 70 rekkatäit suurjäätmeid.

Novembrikuu kampaanianädalal toodi suurjäätmeid jäätmejaamadesse 1056 korral, ühtekokku ligi 1134,33 kuupmeetrit jäätmeid. Nädal varem 13.–19. novembril toodi jäätmejaamadesse 170 kuupmeetrit jäätmeid.

„Tallinn on suurjäätmete kogumiskampaaniat nüüd kaks aastat korra kvartalis korraldanud. Selle ajaga on linlased võimalust aina aktiivsemalt kasutanud. Kui eelmisel aastal toodi kampaanianädalatel ära 5118 kuupmeetrit, siis sel aastal aga ühtekokku 5592,17 kuupmeetrit suurjäätmeid. Kõige populaarsem oli sel aastal augustikuine nädal, mil toodi 2154,07 kuupmeetrit jäätmeid,” märkis Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

„Tuleval aastal jätkame suurjäätmete tasuta vastuvõtmise kampaaniatega. Lisaks oleme juba ehitamas üht uut ja projekteerimas veel teist jäätmejaama koos ringmajaga, et inimestel oleks võimalik nii jäätmetest õigesti vabaneda kui ka veel kasutuskõlblikele või väikest parandamist vajavatele asjadele uus elu anda. Praegu juba võetakse üle jäänud kasutuskõlblikke asju tasuta vastu Pääsküla ja Paljassaare jäätmejaamades nende lahtiolekuaegadel,” lisas Vimm.

Kampaanianädalal võetakse korraga igalt tallinlaselt tasuta vastu kuni 3 kuupmeetrit suurjäätmeid ehk jäätmed peaksid mahtuma ühe sõiduauto järelhaagisesse. Suurjäätmeid saab ära anda ka korraldatud jäätmeveo raames.

Suurjäätmete vedu saab tellida enda piirkonda teenindava jäätmeveo ettevõtte kaudu ning tasu tuleb maksta vastavalt hinnakirjale. Jäätmevedaja on kohustatud suurjäätmed ära vedama hiljemalt kolme ööpäeva jooksul alates jäätmevaldaja esitatud tellimusest. Lisainfo: tallinn.ee/korraldatud-jaatmevedu

Kasutuskõlblikku mööblit saab ka jäätmejaamadesse tasuta üle anda. Jäätmejaamad asuvad Pääskülas (Raba 40),  Rahumäel (Rahumäe tee 5a), Pärnamäel (Ristaia tee 8) ja Paljassaares (Paljassaare põik 5). Lisainfo: jaatmejaam.ee.

Kui jääb üle heas korras mööblit või toimivat tehnikat, saab täiesti tasuta järele kutsuda ka Uuskasutuskeskuse kaubiku, kirjutades e-posti aadressil kaubik@uuskasutus.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.