"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
POLITSEI HOIATAB: Tallinnas tegutsevad välismaalt tulnud autovargad (0)
04. detsember 2023
Autovargad tegutsevad peamiselt öösiti ja politsei soovitab oma sõidukid parkida nii, et need ei oleks varastele lihtne saak. Foto: Pixabay

Politsei hoiatab Tallinnas tegutsevate välismaalt tulnud autovaraste eest ja kutsub üles kõiki sõidukiomanikke olema valvsad. 

Üks autoomanik teatas esmaspäeval politseile, et pühapäeva õhtul on Nõmmel varastatud eramaja hoovi pargitud Toyota Land Cruiser, edastas Põhja prefektuuri pressiesindaja BNS-ile. Politseinikud leidsid sõiduki mõnesaja meetri kauguselt. Tõenäoliselt jäi vargus pooleli, kuna auto jäi tehnilistel põhjustel seisma.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin ütles, et seni kogutud andmed viitavad, et autovargad on tulnud välismaalt. „Sel korral jäi neil vargus lõpuni viimata, kuid oleme veendunud, et nad proovivad uuesti mõnda sõidukit varastada. Varasem kogemus on näidanud, et selliseid piiriüleseid kuritegusid pannakse toime grupis,” lausus Milenin.

Tema sõnul püüdsid esmaspäeva öösel sõidukit varastada kaks meest, saateauto ja teiste võimalike kahtlusaluste kohta info kogumine veel käib.

Autovargad tegutsevad peamiselt öösiti ja politsei soovitab oma sõidukid parkida nii, et need ei oleks varastele lihtne saak, eelistada võiks parkimist kinnises hoovis või garaažis. Autosse ei tasu jätta värava pulti ega dokumente.

„Kui märkate enda naabruskonnas ebaharilikku tegevust, näiteks aeglaselt liikuvaid sõidukeid, kahtlaselt käituvaid võõraid inimesi, siis palume sellest kohe teavitada politseid. Võtmevaba käivitussüsteemiga autode Võtmed pange kinnisesse metallkarpi ning võimalusel paigaldage kodukohta valvekaamerad,” soovitas Milenin.

Politsei alustas autovarguste kohta kriminaalmenetlust vargust käsitleva paragrahvi järgi ning seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.