"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sveta baar Telliskivis paneb uuest aastast uksed kinni (0)
04. detsember 2023
Telliskivis tegutsev Sveta Baar sulgeb uksed 1. jaanuaril 2024. Foto: Sveta Baar Facebook

Tallinnas Telliskivi asumis tegutsev Sveta baar, mis alustas vintage-poe ja baarina ning arenes aastatega armastatud klubiks ja kontserdipaigaks, sulgeb 1. jaanuarist uksed.

„Täname külastajaid, töötajaid ja kõiki, kes on olnud ühel või teisel moel seotud,” ütles üks eestvedajatest Luke Teetsov-Faulkner.

„Kahjuks – olles otsekohene ja aus – ei ole meil tänases majanduspoliitilises olukorras võimalik jätkata ning me lihtsalt ei suuda võidelda rohkem. Oleme olnud alati missioonipõhised ning proovinud teha head asja. Toetanud kohalikke ja kogukonda, olnud põhimõttekindlad, kaasavad  ja ausad. Need 6 aastat Balti Jaama alal olid äärmiselt huvitavad ja inspireerivad – Sveta on olnud kindlasti rohkem, kui lihtsalt üks baar. Paneme praegu uksed kinni, aga Sveta hing jääb elama edasi ning kes teab, mis tulevik toob. Praegu aga tahame tänada kõiki, kes meiega kõik need aastat olnud ja teinud. Suur aitäh teile,” ütles ta.

„Sulgemise põhjus on kombinatsioon erinevatest teguritest. Covid-19 kriis, energia- ja majanduskriisid, piirangud ja seadused, sõda, gentrifikatsioon. Kõrgemad hinnad absoluutselt kõigele. Turism on madalaimal tasemel aastast 2010,” lisas Teetsov-Faulkner.

Sveta baari viimase kuu programm avalikustatakse Sveta sotsiaalmeediakanalites.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.