"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TUNNUSTUS. Kalamaja muuseum on nomineeritud Euroopa muuseumide aastaauhinnale 2024 (0)
05. detsember 2023
Septembris 2021 avatud Kalamaja muuseum võtab kokku killukese piirkonna värvikast olemusest. Foto: Ilja Matusihis

Euroopa muuseumide aastaauhinda annab välja Euroopa Muuseumifoorum ja  Euroopa aasta muuseumide auhinnad selguvad 1.-4. mail 2024 Portugalis Portimãos.

Euroopa muuseumide aastaauhinnale saavad tänavu kandideerida muuseumid, mis on uuendatud või avatud alates 2019. aasta jaanuarist.

Septembris 2021 avatud Kalamaja muuseum võtab kokku killukese piirkonna värvikast olemusest. Muuseumist on saanud nii kohalikele kui külalistele hubane koht, kus näitused ja publikuprogrammid tutvustavad linnaosa ajalugu, tänapäeva ja tulevikku. 

Kogukonnamuuseum on esimesest hetkest alates loodud koos ümbruskonnas elavate inimeste – kohaliku kogukonnaga. Muuseumi loomise protsess üheskoos Kalamaja kandi inimestega oli ainulaadne kogu Eestis. Muuseumi mõte pandi idanema 2018. aasta kevadel kohalike hulgas korraldatud küsitlusega, millele järgnesid mõttetalgud ja kohtumisõhtud. Kümned endised ja praegused kalamajakad on osalenud püsinäituse valmimisel, annetades esemeid ning jagades oma mälestusi eluolust Kalamaja asumis. Sel sügisel tähistas muuseum juba teist sünnipäeva.

Kalamaja muuseumi juhataja Kristi Paatsi jagab oma meeskonna rõõmu: „See on väga tore uudis, et üks väike kogukonnamuuseum on saanud sellise tunnustuse osaliseks. See tähendab väga palju kogukonna inimestele, kes on muuseumi ise loonud. Ma loodan, et see julgustab ka teisi Eesti muuseume enam mõtlema oma kogukondade peale ja toimetama koos nendega.“

Eestist pälvis nominatsiooni ka Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.

Kõikide Euroopa muuseumide aastaauhindade nominentidega saab lähemalt tutvuda EMYA veebilehel.

Vaata Kalamaja muuseumi põnevaid tegemisi lähemalt muuseumi kodulehel

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid