"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Raudtee ületamine nõuab tähelepanelikkust ja turvameetmeid (1)
06. detsember 2023
Ülekäigul otse liikumist takistavate tõkete küljes on kollane hoiatussilt. Kuvatõmmis

Tänavu kümne kuu jooksul on Eestis olnud viis rongi inimesele otsasõidu juhtumit ja viis suitsiidi. Raudteeliiklus on ja jääb liiklejatele ohtlikuks, sest ronge tuleb juurde, nende graafikud tihenevad ja kiirused suurenevad. See kõik nõuab rohkem turvameetmeid ja suuremat valvsust ka jalakäijatelt.

Nõmme linnaosa elanikele on rongid igapäevased. Läänesuunal sõidavad rongid varasemast kiiremini ja uusi elektrironge lisandub lähiaastatel juurde. See manitseb elanikke enam ettevaatusele.

“Et liinil on kiirrongid ja Pääsküla-Balti jaama liinilt sõidavad läbi ka rongid, mis lähevad Balti jaamast kaugliinidele ehk kõik rongid ei peatu jaamades,” ütles Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. Kus peaksid Nõmme elanikud olema eriliselt valvsad? “Tasub seda vaadata selliselt, kus on kõige parem nähtavus, sellised kohad, kus tekivad kurvid ja rong võib kurvi tagant tulla, seal on vaja rohkem tähelepanu raudtee ületuskohale panna,” ütles Kuri.

Tallinna piirkonda on viimastel aastatel rajatud tunneleid. Veerenni ülekäigule seati üles foorid ja helisignaal. Kogu linna ulatuses on rajatud piirdeaiad. Tuisus või uduga ei pruugi foorituled jalakäijatele olla nähtavad.

“Igasugune tehniline lahendus on abivahend ja see ei garanteeri, et enam õnnetusi ei juhtuks, Veerenni näitel, Veerenni on koht, kus foorid on abiks,” ütles Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu.

Igal aastal rajab Eesti Raudtee neli-viis tunnelit. Kliimaministri käskkirjaga peab tulevikus raudtee ületuskohad jagama kategooriatesse.

“Olenevalt kategooriast varustada varustusega või kindlate kiiruste puhul ehitada tunnelid,” sõnas Viisalu. Kunagi olid raudtee ääres sildid “Hoidu rongi eest” ja “Võidad minuti, kaotad elu”. Viirsalu tõdeb, et väljas on uued sildid, mis manitsevad ettevaatusele: “Kui raudtee ülekäigu kohale sattuda, siis ülekäigul otse liikumist takistavate tõkete küljes on kollane hoiatussilt, kus on suurelt kirjas “Ettevaatust, rong”.” Parasjagu rongilt tulnud vanaema Eevi kinnitab, et lapselapsega räägitakse liiklusest sageli: ”Raudtee peal me oleme teist korda ja olen rääkinud talle neid asju, aga linnas bussiga sõites olen rohkem seletanud ja ta teab neid asju.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

miks rongid ei anna helisignaali ohtlikele kohtadele lähenedes?
7. dets. 2023 06:41
varem oli kohustus , halval Nsv ajal - prože pidi põlema ja helisignaal ülekäikudel ja jaama jõudmise eel. Miks see kuulus Tamo Vahemets ei räägi , kuidas ta selle Raudtee sihmer sahmer firma esimehena on tohutult ärateinud ? Küsige ja tehke lugu. ....Seniks pange raudteele sildid - Suitsiid keelatud!