"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Jõulud toovad Kalamajja elevust. Uudiste reporter proovis puusuuskade libisemist (0)
07. detsember 2023
Tallinna uudiste reporter Vambola Paavo proovis, kuidas vanad head "pütilauad" libisevad. Kuvatõmmis

Kalamaja muuseum kutsub linlasi osa saama väikestest jõuludest. Sündmusi jagub muuseumis nii väikestele kui suurtele, Koolidele ja firmadele pakutakse jõulukuul aga erinevaid teemaprogramme.

Kalamaja rahvas saab jõulukuul osa paljudest ettevõtmistest. Muuseumi hoov on juba praegu väike imedemaa. “Meie Kalamaja muuseumi hoovis on kerkinud tore kuusemets ja parasjagu paneme ehted ka külge, et tõeline jõul oleks tulemas. Kutsume kõiki Kalamaja väikestele jõuludele, on ka väikesed meisterdamised ja piparkoogiküpsetamised,” ütles Kalamaja muuseumi juhataja Kristi Paatsi. Kadrioru pargi kaudu jõudsid aeda kuused ja need on nüüd juba kenasti lumemütside all.

“Meil on siin aed suvel, õitseb ja on ilus, on kurke ja tomateid, aga talvel kasvas näe kuusemets siia,” sõnas Paatsi.

Oma koha leiab jõulusõim, kus saab vaadata Jeesuslapse sündi ja püha perekonna lugu. Kohalik Kalju kirik aitab korraldada kontserte. Mõeldud on sellelegi, et lapsed saavad oma käega meisterdada asju ja need hiljem kaunistustena kuuskede külge riputada.

“Meil on meisterdamise päev 16. detsember Kalamaja muuseumis, et saavad jälle kõik pered ja lapsed tulla meisterdama, aga kui keegi tahab oma ehte siia kuuse otsa tuua, see on alati oodatud,” sõnas Paatsi.

Jõuluaeda on lisatud nostalgiatki. Ajal, kui noorem põlvkond on harjunud plastikutega uisusammu võtma, mäletab vanem generatsioon teistsuguseid suuski. Jõuluvanadki pidavat sellistega kinke tooma. Need on pütilauad. Nii nimetati omaaegseid Tallinna suusavabriku suuski. Detsembri jooksul toimuvad teemaprogrammid. Õpetajad saavad sinna veel aegu reserveerida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid