"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA GALERII. Vanalinnas loovad pühademeeleolu jõulusõimed (0)
07. detsember 2023
Jõulusõimed kutsuvad iga mööduja korraks kuulama ja vaatama. Foto: Jelena Rudi

Jõulusõimed jäävad kaunistama vanalinna kohvikute, poodide, käsitöökodade ja koolimajade aknaid kolmekuningapäevani.

Jõulusõimed vanalinnas loovad pühademeeleolu ja meenutavad jõulude kristlikku tausta. Jeesuslaps, kes sündis siia ilma tooma taevast maa peale, ent talle ei leidunud ilmaletulekuks muud kohta kui laudas loomade juures. “Iga inimene on usklik, aga igal inimesel on pere ja ta saab aru, et jõulusõim on viis rõhutada, kui oluline on pere igale inimesele,” ütles rooma-katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdain.

Jõulusõimed kaunistavad advendiajal vanalinna kohvikute, poodide, käsitöökodade ja koolimajade aknaid juba üheksandat aastat, olles nii kohalike kui ka turistide seas armastatud vaatamisväärsus.

“Sõimed on teinud koolid, lasteaiad, hariduskolleegium. Kui meil on jõuluturg, kuusk ja meil on jõulusõim ja kui mõtleme ajaloole, siis võib-olla rohkem oleks vaja neid näidata ja tuletada meelde, kust me tuleme, mis on meie väärtused, mille nimel me elame, nii et see usk, lootus ja armastus kõnetab alati,” ütles Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Vaata galeriid (9)

Jõulusõimede tänav avati raekoja ees ja seejärel liiguti piduliku rongkäiguga, mille ees kõndisid Maarja ja Joosep koos eesli, lammaste ja neid saatvate lastega, regilaulu lauldes Kullassepa tänavalt Harju ja Niguliste tänava nurgale, sealt Kuninga tänavale, Vanaturu kaela ja Vene tänavale.

Jõulusõimed jäävad seda teekonda kaunistama kuni kolmekuningapäevani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid