"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinnas tegutsev välismaa autovaraste jõuk jahib kiiresti maha müüdavaid sõidukeid (0)
07. detsember 2023
Vargad on võtnud sihikule sõidukid, mida saab kiiresti maha müüa. Kuvatõmmis

Tallinnas tegutsevad autovargad. Tehakse ainult tellimustöid ehk varastatakse autosid, mida saab kiiresti maha müüa.

Nõmmel püüdsid vargad hoovile pargitud Toyota Land Cruiserit kätte saada. See neil õnnestuski, mitte aga kauaks. Hommikul avastas politsei, et auto oli jäetud kõrvaltänavale.

“Kella kahe-kolme ajal kaks tundmatut meest, kellel nägu oli kaetud maski või salliga, üritasid varastada sõiduautot Toyota Land Cruiser. Samas kannatanul oli autosse pandud käigukasti lukk peale, kuid oli väike eksimus, luku võti oli jäetud autosse,” ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin.

Autovargad tegutsevad nagu profid. Poritiiva kaudu pääsevad nad ligi auto tuledele ja ühendavad külge oma seadme, millega auto käivitatakse. Tehakse ainult tellimustöid ehk varastatakse autosid, mida saab kiiresti maha müüa.

“Sel aastal on üritatud varastada neli sõidukit ja neist kolm on meil käes,” sõnas Milenin. Kaht sõidukit saab politsei seostada Leedu külalistega. Nad toimetavad autod osadena Kesk-Aasiasse, kus nood kokku pannakse.

Kuidas aga inimesed oma kallist varandust kaitsevad?

“Rattal on selline asi, lukk. Võti on taskus. Kinnitan sinna, kus ta koht on ja ongi kaitstud. Niipalju kui võimalik. Aga nagu me kõik teame, lukk on looma jaoks,” ütles Kalev. “Hoovis pargin ja on kindlustus,” ütles Mart.

“Autol on signalisatsioon, korter kindlustatud. Ongi kõik,” ütles Igor. “Mõned asjad on kindlustatud, kodu ja auto,” ütles Kreet. Ega tõesti midagi muud polegi teha, kui kahtlastel autodel ja tegelastel pilk peal hoida ja vajaduse korral politseile teada anda. Politsei soovitab sõidukid parkida nii, et need ei oleks varastele lihtne saak. Eelistada võiks parkimist kinnises hoovis või garaažis. Autosse ei tasu jätta ka väravapulti ega dokumente.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.