"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LIBEDUSE VASTU. Lasnamäe kahekordistas tasuta jagatava killustiku koguse  (0)
08. detsember 2023
Graniitsõelmed libeduse vastu. Pressifoto

Lasnamäe linnaosa valitsus on käesoleval aastal jaganud korteriühistutele ligi 51 tonni tasuta graniitsõelmeid, eesmärgiga  tõhustada libeduse tõrje kvaliteeti. See kogus ületab peaaegu kahekordselt eelmise aasta sama perioodi mahtu.

“Meie eesmärk on tagada Lasnamäe elanikele ohutud liikumistingimused talvisel perioodil. Tasuta graniitsõelmete jagamine on üks praktiline samm selles suunas,” sõnas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. „Olen tänulik korteriühistute esindajatele. Koostöö sujus ning killustiku jagamine toimus tõrgeteta.“

Linnaosavalitsus soovitab korteriühistutel kasutada graniitsõelmeid libeduse tõrjeks eriti muutliku ilmastiku korral, kui maapinnale on tekkinud tugev jää- või lumekiht. Puistematerjali jagamist jätkatakse vastavalt vajadusele järgmise aasta jaanuari- või veebruarikuus.

Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et kinnistu ja ehitise omanik on kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval kõnniteel, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel. Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm. Keelatud on kasutada tuhka või kloriide.

Lasnamäe linnaosa valitsus jätkab aktiivset koostööd kogukondadega, eesmärgiga tagada elanikele ohutu ja meeldiv elukeskkond.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.