"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Mustamäel süttis bussipargis surugaasil töötav buss (0)
08. detsember 2023
Neljapäeva hommikul süttis buss. Kuvatõmmis

Neljapäeva hommikul süttis Tallinna Linnatranspordi gaasibuss, keegi viga ei saanud. Sõiduk suuri kahjustusi õnneks ei saanud, kohal viibinud töötajad reageerisid kiiresti ja leegid summutati. Bussi on võimalik taastada.

Häirekeskus sai neljapäeva hommikul äreva teate Kadaka tee bussipargis süttinud gaasibussist. Päästjad reageerisid suurte jõududega. Süttinud bussi läheduses asus gaasitankla ja oli suur oht tule edasilevikuks. Veel eile oli süttinud sõiduk remondis.

Tallinna Linnatranspordi juht Kaido Padar kinnitab, et tegu polnud inimliku eksituse, vaid tehnilise rikkega: “Täna hommikul buss ei käivitunud, esimese ekspertiisi põhjal tekkis lühis, tuldi seda uuesti remonti viima ja avastati, et tagant oli juba kahemeetrine leek väljas.” Põleng on õppetund Tallinna Linnatranspordile, kelle käsutuses on 350 gaasibussi. Kui rahulikud võivad olla igapäevased sõitjad, et midagi sellist ei kordu?

“Tahaks kolm korda üle õla sülitada ja öelda, et see ongi esimene kord, aga teeme veel lõppjäreldused, käime läbi, kuidas juhtus, miks juhtus, kuidas lühis võib tekkida,” ütles Padar.

Süttinud buss oli uus ja sellel on peatehase garantii. Eestis on tegemist teadaolevalt esimese surugaasil töötava bussi süttimisega.

“Eks see oli meile tähelepanek, peame selliseid olukordi veel rohkem tähele panema,” sõnas Padar. Selline näeb buss välja pärast põlemist. Nagu näha, esimene osa kannatada ei saanud. Minu selja taga asuv tagumine pool vajab remonti. “Kindlasti proovime bussi taastada, viime remonti ja mehed on juba öelnud, et mõne kuu pärast saab liini teenindada,” sõnas Padar.

Õnneks suutsid päästjad hullema ära hoida ja poole tunniga oli süttinud sõiduk kustutatud.

Tallinna Linnatranspordi käsutuses olevast 542 bussist 350 töötab surugaasiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.