"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Ehtekunstnike aastanäitus kõneleb lõppeva aasta meeleoludest (0)
09. detsember 2023
Näitusel väljas olevad ehted on ainueksemplarid. Kuvatõmmis

Kui hästi olete teie kursis meie kohalike ehtekunstnike loominguga? Praegu on Tallinna Vanalinna akendel ja ehtekunstnike A-Galerii Seifis väljapanekul 45 Eesti kunstniku loodud ehted, mis kõnelevad lõppevast, 2023. aastat.

Tallinna vanalinnas A-Galeriis on avatud Eesti ehtekunsti aastanäitus “Helk”, kus meie kohalike kunstnike looming kõneleb lõppeva aasta meeleoludest. Kõik väljapanekul olevad ehted on ainueksemplarid. Paljud neist loodud spetsiaalselt selle näituse jaoks.

Materjalide valik on lai, alates hinnalistest väärimetallidest lõpetades loomapabulatega. Populaarseim on hõbe, kuid leiab ka palju kristalle. “Minu töö on siin näha. See on mäekristallidega, “Jäine helk” on selle nimi. Eks see kannabki praeguse aja, ilma ja aastalõpu meeleolusid, aga eks aeg on muidu ka jäine praegu,” ütles ehtekunstnik Ülle Kõuts.

Näituse koordineerija ehtekunstnik Sille Luiga sõnul võib väljapanekult leida erisuguseid sõnumeid, nii armastusest kui ka poliitikast. Tervikuna on aga näitus loodud pakkumaks vaatajatele helgust.

“See võiks anda edasi sumeda, lootusrikka tooni. Kuigi praegu on pime aeg, siis pimedusest leiab mingi detaili, helgi, lootuskiire,” sõnas Luiga.

Ehtekunsti näitus “Helk” on avatud A-Galerii akendel ja seifitoas kuni 7. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.