"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Solarise keskus võõrustas kunstitudengite jõuluturgu (0)
17. detsember 2023
Aleksandr Guzhov

Tallinna kesklinnas asuv Solarise keskus täitus pühapäeval kunstiakadeemia (EKA) tudengite ja vilistlastega, kes jõuluturul oma disaini- ja kunstiloomingut müüsid.

Traditsiooniline EKA jõuluturg on Eesti üks suuremaid omalaadseid ja meelitab igal aastal kohale sadu inimesi. EKA jõuluturu korraldaja Cristopher Sinivälja sõnul on enamik müüdavatest toodetest sellised, mida ühestki kauplusest ei leia, mistõttu andis see suurepärase võimaluse tulla uudistama kodumaist unikaalset disaini.

Kokku müüs Solarise keskuse kolmel korrusel oma loomingut ligi kaheksakümmend noort kunstnikku ja disainerit. Lisaks tarbekeraamikale, ehetele ja soojadele kudumitele leidis turult ka 3D-prinditud jalanõusid, Gotlandi lammaste eksklusiivset lambanahka ja nahast seksilelusid magamistuppa.

“Tooteid on turul seinast seina ning noorte disainerite loomingut vaadates torkab silma materjalide osav taaskasutus ja vastandumine kiirmoele. Nii on ka jõuluturu eesmärk innustada inimesi kinkima oma lähedastele jõuludeks masstoodangu asemel kohalikku käsitööd,” ütles Siniväli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.