"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuest aastast tõusevad rongipiletite hinnad (0)
18. detsember 2023
Uued piletihinnad hakkavad kehtima 1. jaanuarist. Foto: Jelena Rudi

Uuest aastast tõusevad rongipiletite maksimaalsed piirhinnad. Piirhindade tõusu on tinginud Eesti Raudtee infrastruktuuri kulude kasv, aga ka üldine hindade kallinemine.

2022. aastal kasvas tarbijahinnaindeks statistikaameti andmetel aasta varasemaga võrreldes üle 19%. Kasvanud kulude katteks tõusevad rongipileti maksimaalsed hinnad praegusega võrreldes keskmiselt 10%. Ministri sõnul oli uute piletihindade määramisel oluline, et sõidupileti hinnatõus ei vähendaks reisijate huvi rongide kasutamise vastu. „Meie eesmärk on jätta hinnad reisijatele vastuvõetavaks, et reisijate arv ei langeks,“ ütles regionaalminister Madis Kallas.

Peamiselt suurendatakse määrusega sõidukilomeetri ja piletihinna maksimumhinda. Ühe tsooni pileti hinda on kavas tõsta seniselt 1,60 eurolt 1,80 euroni. Mitut tsooni läbivaid piletihindu tõstetakse ligikaudu 10 protsenti. Uued rongipiletite piirhinnad hakkavad piirmäärad hakkavad kehtima alates 2024. aasta 1. jaanuarist.

Viimati tõusid rongipiletite hinnad kaks aastat tagasi, 1. jaanuaril 2022.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.