"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Libedus on toonud traumapunktidele rohkelt tööd (0)
19. detsember 2023
Tallinna väiksemad tänavad on muutunud liuväljadeks. Kuvatõmmis

Tallinna tänavad sulavad. See tähendab, et suuremad tänavad sulavad asfaldini paljaks, aga väiksematest tänavatest saab liuväli. Vähemalt mõneks ajaks. Katuselt kukkunud lumi tegi aga nädalavahetusel kahju kolmele autole.

Mida teha libedal tänaval, kas liugu lasta või kõndida äärmise ettevaatusega? Eks igaüks ole midagi välja mõelnud. “Tänavad võiksid puhtamad olla, jääkjää võiks olla ära raiutud,” ütles Indrek. “Libe on ja vähesuutmatus,” ütles Ervin.

“Ei pea nii palju kõndima, peab libeda aja üle elama ja siis saab jälle kõndida,” ütles Meinhard. Seal, kus asfalt on välja sulanud, enam libe ei ole, aga sellisel lumisel maal võib juba libedaks minna, kui natuke külma juurde annab. Siis ei jää muud üle kui graniitkillustikku ette visata või siis panna endale hoopiski sellised naelad jalge alla. No naeltega ei ole siin üldse mingit probleemi. Detsembris on mupole helistatud ja meilitsi teada antud 780 korda küll koristamata katuste, küll kehvasti puhastatud tänavate kohta. Möödunud nädalavahetusel aga tuli teateid 235 ehk kolmandik kõigist.

“Sellel nädalavahetusel, et oli sula, lisandus see, et autod olid ees lumekoristusel katustelt ja jääpurikate eemaldamisel. Oli töine nädalavahetus. Kolm oli raskemat juhtumit, kus autoklaas purunes või sai suuremat kahju,” ütles Tallinna munitsipaalpolitsei ameti peainspektor Jane Varipuu.

Arvud räägivad sedagi, et inimesed ei oska talvega kohaneda. Ikka libisetakse, kukutakse ja murtakse luidki. “Eilne päev oli kiirabi üks ajaloo kõige töörohkemaid, aga sattus kokku korraga nädalavahetus, libedus ja haiguspuhangute tippaeg, nii et kiirabil on praegu statistika punases. Kui suvel on peamised mürgeldajad noorukid, tulevad traumad peamiselt sportides või lõbuüritustel, siis praegusel aastaajal kukkujad on enamasti keskealised ja vanemad,” ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas.

Eile vajas 14 inimest kukkumise tagajärjel kiirabi. Üle-eelmise aasta märtsis aga jäävihmaga oli abivajajaid 113.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.