"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ÜLE 665 000 REISIJA. Rahvas sõidab aina rohkem reisirongiga (3)
20. detsember 2023
MENUKAS VÄRK. Inimesed sõidavad Elroni rongidega aasta-aastalt üha sagedamini. Pilt: Albert Truuväärt

2023. aasta novembris sõitis Elroni reisirongidega rohkem kui 665 000 reisijat, mis on aasta varasemast 8% enam. Kümne kuuga on Eestis rongiga reisinud enam kui 7,1 miljonit inimest.

“Novembri reisijate arvu mõjutasid nii Tartu suunal kui ka Viljandi suunal toimunud remonttööd,” ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. “Edelasuunal hakkas reisijate arv novembri teises pooles taastuma, kui Rapla – Lelle raudteelõigu rekonstrueerimisel lõppesid tööd, mille tõttu tuli kolmeks nädalaks rongitransport asendada bussidega.”

Elronil oli novembris 665 000 reisijat, mis on aasta varasemast üle 8% enam (2022. aasta novembris 614 000). Tänavu üheteistkümne kuuga on Eestis reisirongiga reisinud 7,1 miljonit inimest, mis on võrreldes 2022. aastaga 10% enam (6,5 miljonit reisijat)

Võrreldes 2022. aastaga, kasvas tänavu novembris reisijate arv enim läänesuunal tervikuna 20%, idasuunal Tallinn-Narva ekspressliin (+79%) ja Tallinn-Aegviidu (+3%) liinid.

Märksõnad:
Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ja kuipalju suureneks veel siis
21. dets. 2023 05:18
kui Lelle-Pärnu oleks taastatud
Ehk siis rongide kasutuskordi.
20. dets. 2023 21:09
Mistõttu oleks lisaks huvitav teada sedagi, mitu inimest meil lõppeval aastal üldse rongiga sõitis.
ja tulevane lisa
21. dets. 2023 05:22
kui raudtee saaks valmis Turbast kuni Rohuküla sadamasse. Selle raudtee oleks võinudki fondide rahaga edasi teha , aga eelmine Kaja valitsus ju stoperdas sedagi. Kohe ei taha need peerpead , et väheneks sõidukite arv maanteedel ja oleks vähem õnnetusi , kasutataks ÜT . Aga prügisorteerimist ja kompostimist pressivad nii peale , et ei julge enam magama ka jääda - unes näed kuidas oled venelaste lutikate ja tarakanidega koos kompostris ja tuvid situvad pähe