"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Pealinna tulevad uued ühissõidukiliinid (1)
10. jaanuar 2024
MUGAVAM. Varsti saavad linlased ühistranspordi abil kiiremini ühest kohast teise. Kuvatõmmis

Tallinn kavandab tänavu suuremaid muutusi ühistranspordivõrgus: tuleb juurde uusi liine ning samal ajal võidakse mõned vanad liinid kokku panna.

„Saan kõik ise ära käidud,“ kiidab Pelguranna kandis elav Martin. „Saan siit nii Põhja-Tallinna, Kristiine kui Balti jaama poole, meil on asukoha mõttes väga hea koht,“ kiidab ta. Nentides samas, et edasi Linnahalli kanti jõuda oleks juba keerulisem.

Uute liinide planeerimisel kasutatakse ära kõik andmed, mis linn ühistranspordi kasutuse kohta kogunud. Paljud inimesed ei pruugi teadagi, et nad sõidukisse sisenedes ära loetakse.

„Meil on ühistranspordis kõikide uste juures andurid, nii bussides, trollides kui trammides,“ ütleb Tallinna Transpordiameti ühistranspordiosakonna juhataja Liis Spiegelberg. Aparaatidega on varustatud üle poole kõikidest sõidukitest ning nende abil kogutud info on ka tulevikukavade peamiseks aluseks. Lisaks kasutab linn andmeid Maksu- ja Tolliametist, mis näitab ära inimeste elu- ja töökohad.

Spiegelbergi sõnul vajab liinivõrk päris põhjalikku ümberkujundamist ning teemale lähenetakse samm-sammult, ilma suure ja drastiliste muudatusteta. „Murekohaks on kindlasti nii Astangu kui Tiskre piirkonnad, kuhu on viimastel aastatel aina rohkem uusi elamurajoon tekkinud ja kuhu ühistranspordivõrk pole veel järele jõudnud,“ lausub ta.

Uute liinivõrkude väljakujundamine on seega konkreetseks ülesandeks. Nii ongi linn võtnud endale selge ülesande: uute võrguliinide väljakujundamise. „Alustasime uuendusega juba möödunud aastal, siis olid nad väiksemad,“ räägib Tallinna abilinnapea Vladimir Svet. „Tänavu on järgmine etapp, tahame lisada uusi liine, osasid kokku panna ja ära muuta.“ Kuhugi tulevad võib-olla juurde ka uued peatused.

Konkreetsete plaanidega tuleb Tallinn välja kevadel. Arutamiseks ja vajadusel muudatuste tegemiseks jääb seejärel paar kuud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Andmekitsed , aiiaiaiaiiiaiaiiaai , kus te olete .....
11. jaan. 2024 03:37
haiglas ei saa enam teada infost , millises palatis on sõber ja kas vaatama saab .... ..........ja siin on kogutud kõikjalt andmeid .No mis see nüüd küll on ? Alles oli keelatud , kuidas küsimus viis naised seliti - sünnitamisest ..... No on meil ikka hea elada , Laibaamet(transpordiamet) , Kartelliamet(Konkurentsi) , Tarbijakitse ( sarvilised vastused, õigemini üldse mittemidagi) , politsei(teenindusettevõte agu nad nimetavad : kui pole kahju avariil eriline ja saavutatud on kokkulepe , pole vaja teatada ...Aga kui nüüd oli mingi Leksus :) kraavis mitu päeva , siis kõik põdesid - kus on omanikud , kes nägi ja vaja kätte saada ....) , haiglate info - selle võiks ju sulgeda, kui midagi nad vastata ei tohi - sest arstidele ajad on ju digis kirjas ja aega saab ka ainult seal kinnitada ...; Eesti Energia on soomlaste Saunaamet - meil kallis elekter ja Soomes odavam(kuigi neil ei jagu) aga nad on harjunud käima saunas... Meie anton aga ütles , lähete roheliseks ja ei pese ! Kui loed meediat ja raha eest peaks veel tellima , suured ajalehed lasevad veel 15 aasta tagust uuesti lugeda kui lugu oli tasuta ..... Kas panite tähele mida aga EE mees ütles raadios - me aina analüüsime hinda ja kliimat , prognoosis saame kõike arvestada , ainult üks komponent on momendil puudu - ei arvesta Tuuleveskite külmumist :) *******no sellega sain taevatunde , ma olen kaitstud - lollide ring on ümber -kes aias, kes aias .....