"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Purjelaevaregatt ootab lapsi joonistusvõistlusele (0)
11. jaanuar 2024
MERELINN. Suvel saabuvad pealinna purjelaevad. Pilt: Albert Truuväärt

Suvel Tallinnas toimuv suurte purjeõppelaevade regatt Tall Ships Races 2024 kutsub lapsi vanuses 512 aastat osalema joonistusvõistlusel „Tuult purjedesse!“, mis on inspireeritud merest, purjetamisest ja Tallinnast. Töid saab saata kuni 31. märtsini, parimatele on ka auhinnad.

Tall Ships Races’i projektijuhi Marje Tõemäe sõnul on see erakordne sündmus hea võimalus tuua mereteema ja purjetamine lähemale lastele ja noortele ning näha, kuidas lapsed tajuvad mereäärses linnas elamist. „Loodame laste joonistustega tuua linnaruumi tõeliselt laia galerii merevärve – purjekaid, laineid, päikest ja tuult,“ kirjeldas Tõemäe.

Joonistusvõistlus “Tuult purjedesse!” on avatud kõigile lastele vanuses 5-12 aastat. Iga autor saab esitada ühe töö. Joonistuse formaat on A4 või A3 ning joonistused võivad olla piki- või laiupidi. Tööd palume üles pildistada ja esitada digitaalselt. Joonistus peab olema tehtud käsitsi (mitte digitaalselt). Võistlusele saab registreerida ja oma töö esitada lehel  https://www.tallshipstallinn.ee/regatt. Joonistuste esitamise tähtaeg on 31. märts 2024.

Kõik joonistused vaatab läbi žürii, kes valib välja kolm parimat joonistust igas vanusekategoorias: 5-7-aastased, 8-10-aastased ja 11-12-aastased. Võidutööd tehakse teatavaks lastekaitsepäeval, 1. juunil Lennusadama välialal. Iga vanusekategooria kolmele võitjale antakse auhind. Auhinnad paneb välja Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet ja Tall Ships Races Tallinn 2024 koostöös partneritega. Parimaid töid eksponeeritakse avalikul näitusel Tallinna linnaruumis.

11. – 14. juulini 2024 toimub Tallinnas erakordne merepidu Tall Ships Races, mis toob pealinna sadamatesse üle 50 suure purjelaeva. Nelja päeva jooksul on Tallinna sadamad erilises peomeeleolus – saab külastada purjelaevu, kuulata Eesti parimaid artiste ja võtta osa tegevustest maal ja merel.

Tall Ships Races on pikaajalise traditsiooniga rahvusvaheline avamere purjeõpperegatt, mille eesmärk on kaasata ja õpetada noori ning juhtida tähelepanu merekeskkonna hetkeolule ja loodussäästlikkusele. Tall Ships Races’i peakorraldaja on Sail Training International, Tallinna etapi korraldajad on Tallinna linn, Eesti Meremuuseum, Tallinna Sadam, Noblessneri Sadam ning Eesti Noorte Purjeõppeselts. Lisainfo www.tallshipsracestallinn.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.