"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmmel avatakse fotonäitus „Admiral Bellingshauseniga Arktikas“ (0)
19. jaanuar 2024
Reisimees Tiit Pruuli. Foto: Nõmme LOV

Esmaspäevast saab Nõmme Maja infosaalis vaadata uut fotonäitust „Admiral Bellingshauseniga Arktikas“.

„Nõmme lumiste mändide alla sobivad Admiral Bellingshauseni Arktika retke pildid ideaalselt,“ ütles Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri ja rõõmustas, et selline põnev fotonäitus esimesena nõmmelasteni jõuab. „Nõmmeka Tiit Pruuli ja tema meeskonnakaaslaste tehtud fotodel on hunnitud vaated maailmast, mida nägi kuulus Eestist pärit maadeavastaja ning mis võivad kahjuks globaalse kliima soojenemise tagajärjel pöördumatult muutuda,“ lisas Kuri.

“Arktika on iga aastaga üha olulisem regioon. Teame, et jää sulab kiiresti, see piirkond on üha enam laevatatav, seal toimub üha enam majandustegevust, see on strateegiliselt sõjanduses tähtsamaks saanud. Seal toimub hästi palju ja seal on intellektuaalselt põnev,” sõnas Tiit Pruuli, kes kahe ekspeditsiooniga reisilt rohkelt kogemusi ja teadmisi sellest piirkonnast kogus.

Näituse fotod pärinevad 2021. ja 2023. aasta ekspeditsioonidelt purjelaevaga Admiral Bellingshausen ja tutvustab meeskonna tegemisi Gröönimaal, Teravmägedes, Kanada Arktikas ja Alaskal. Fotode autorid on CJ Kask, Reino Kuber, Alvar Kõue ja Tiit Pruuli.

„Kõik teevad ju tänapäeval telefonidega pilte. See on omalaadne reisipäeviku pidamise viis, mis aitab nähtut meenutada ja mõtestada. Purjelaev Admiral Bellingshauseni Arktika reisidel on õnneks kaasas olnud ka inimesi, kes teavad, kuidas kaamerat professionaalselt käsitleda. Tänu neile sündis mõte, et võiks mõnesid fotosid ka laiemalt näidata. Nõmme Maja pakkus selleks lahkelt esimese võimaluse,“ ütles Pruuli.

22. jaanuaril kell 12 on Nõmme Majas (Valdeku 13) näituse avamine, kus kuuleb Tiit ja Maris Pruuli muljeid ekspeditsioonist ja mõtteid Arktikast. Näitus jääb avatuks märtsi keskpaigani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.