"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Väikesed linnakodanikud said nimetunnistused (0)
24. jaanuar 2024
TUNNISTUS KÄTTE. Pidulikult, ikka raekojas. Kuvatõmmis

Tallinna raekojas anti nimetunnistused 52 väikesele linnakodanikule, kes on sündinud mullu novembris või detsembris.

Kui mõned noored kibelevad enne lastesaamist Eestist ära kolida – näiteks sooja Hispaaniasse, tundes muuhulgas ka muret meie hariduse kvaliteedi ja tuleviku pärast – siis Tallinnas elav hispaanlane Miguel, kelle tütar Victoria sai nüüd samuti nimetunnistuse, on siinse eluga väga rahul.

„Siin on väga hea hariduskvaliteet, tänavad on turvalised. Kui nii mõelda, siis Eesti on ideaalne riik, kus lapsi üles kasvatada,“ lausub Miguel. „Ja ma olen ka praegu õnnelik – mulle meeldib see üritus. Privileeg on viibida sellises ajaloolises hoones.“

Nimetunnistuste jagamine pole aga ainult lapsevanematele, kaasas olid ka vanemad õed ja vennad. „Ma olen väga rahul. Mulle siin väga meeldib,“ ütleb vanem õde Maris. Oma üllatust väljendab aga Emilja, kelle sõnul oli ta noorema õe uudistest teada saades lausa šokis. „Ma veel õpin teda väga hästi tundma,“ lubab ta siiski.

Värskelt nimetunnistuse saanud linnakodanike seas oli seekord 30 poissi ja 22 tüdrukut.

„Muidugi viimase kahe aastaga on sündivus Eestis kahanenud rekordmadalaks, sellest on väga kahju,“ lausub abilinnapea Betina Beškina.  „Meie omalt poolt panustame, et Tallinnas oleks lapsel tore ja turvaline kasvada.“ Sedasama eesmärki teenib ka raekojas peetav üritus.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.