"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Kristiines said hoo sisse eakate tantsulõunad (2)
26. jaanuar 2024
Eakate tantsulõuna Kristiines kutsub jalga keerutama. Kuvatõmmis

Tallinna puuetega inimeste koja saalis peeti selle aasta esimene eakate tantsulõuna. Tantsida sai umbes kaks tundi, pausi ajal pakuti tantsijatele kohvi, teed ja küpsiseid.

Tantsuneljapäevad Kristiines on saanud üle linna kuulsaks. Inimesi käib siin isegi väljastpoolt linna. “Liikumine on väga tähtis meie vanuses, suhtlemine, sest paljud on üksikud,” ütles Sirje. “Meile meeldib see protsess. Me käime igal pool klubides,” ütles Aleksander.

Neljapäeval oli aasta esimene tantsulõuna, nagu seda Kristiines kutsutakse. Seda seepärast, et tavaliselt see algabki lõunaajal.

“Täiesti teistsugune kogemus. Ma jõuan siit esinemast koju sel ajal, kui tavaliselt hakkame esinema sõitma. Mina olen ansamblist Cantare ja Cantare mängib seitsme-kaheksakümnendaid, retrot,” ütles Cantare muusik Toomas. Kuidas vanem seltskond tantsurahvana on? “Kihvtid, nemad veel oskavad tantsida,” sõnas Toomas.

“Siin on alati elav muusika, see on tasuta ja siin on koos head sõbrad, kes armastavad tantsimist,” ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Järgmine tantsulõuna tuleb juba märtsis.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

keegi
27. jaan. 2024 12:52
Tore, et nii kõrges eas inimestel jätkub elurõõmu ja võhma veel tantsupooganid põrandal teha.
mulle meeldib nimetus
27. jaan. 2024 04:49
Lõuna - saab kohvi , teed ja küpsist. Riigiametnikud saaksid nii läbi ka usinasti 50% töötasu ja lisadeta:) Loomulikult tants ja tee , kohv - see pole paha , see on kõik tore. Ja tore, et üritusi tehakse. Kui kasulik on küpsis tervisele ? Ainult nimetamine - lõuna , tantsulõuna :) , (püksirihmalõuna):)