"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hoiatus: petturid esinevad terviseportaali töötajatena (1)
30. jaanuar 2024
Küberpätid esinevad nii politseinike kui ka terviseportaali esindajatena. Foto: Pixabay

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) ja tervisekassa tõstavad avalikkuse tähelepanu petuskeemile, kus kelmid võivad esineda www.terviseportaal.ee töötajatena, küsides telefoni teel inimese isikuandmeid, vahendab BNS.

TEHIK ja tervisekassa rõhutavad, et nende töötajad ei palu telefoni teel mitte kunagi isikukoodi või muid isikuandmeid. Selliste kõnede saamisel palutakse olla äärmiselt ettevaatlik ja mitte jagada mingisugust isiklikku teavet.

Kui kellelgi on kahtlusi helistaja identiteedi osas, on soovitatav kõne viivitamatult katkestada ja võtta ühendust TEHIK-u kasutajatoega abi@tehik.ee.

Petuskeemi ohvriks langemise korral tuleb pöörduda politseisse. Riigiasutused ja ettevõtted ei küsi isikuandmeid sellisel viisil mitte kunagi. Isikliku informatsiooni turvalisus on äärmiselt oluline ja selliste petukõnede puhul tuleb olla eriti valvas.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

medtöötajad kui eeskuju kelmidele
5. veebr. 2024 18:55
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/120254744/kuula-andmehaaling-terviseandmete-kaitsmisest-andmelekete-ennetamisest-ja-kriitilisest-motlemisest Teiste teemade seas arutletakse ka selle üle, miks on juhtunud viimasel ajal nii palju rikkumisi just meditsiinasutustes ning mis võib olla selliste intsidentide põhjuseks. Oma privaatsete andmete jagamist ja teiste inimeste andmetega ümber käimist tuleb teha läbimõeldult. Samuti tuleks tervishoiu töötajatel meeles pidada, et inimeste andmete jagamine ka sõbrale või tuttavale ei ole põhjendatud ega eetiline. Selleks aga, et oma andmeid kaitsta, saab iga inimene ka üht-teist ise ära teha. Igal patsiendil on õigus valida, missuguse meditsiiniasutusega ta otsustab oma andmeid jagada ning samuti tasub ka arsti kabinetis kriitiliselt mõelda – kas kogu info, mida arst küsib, on tegelikult relevantne või võiks enne kõikide andmete jagamist täpsustavaid lisaküsimusi küsida?