"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linn soovib vabastada lapsevanemad lasteaia kohatasu maksmisest streigi ajal (0)
31. jaanuar 2024
Eelmisel nädalal toimus ka koolieelsete lasteasutuste töötajate toetusstreik, kus osales ka enamik Tallinna munitsipaallasteaedu. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna linnavalitsus esitas täna linnavolikogule määruse eelnõu, mille kohaselt vabastatakse haridustöötajate toetusstreigis osalenud munitsipaallasteaedades käivate laste vanemad kolme päeva kohatasu maksmisest.

Möödunud nädalal, 22. jaanuaril algas üleriigiline üldhariduskoolide õpetajate tähtajatu streik. Kolmel päeval, 24. jaanuarist kuni 26. jaanuarini toimus koolieelsete lasteasutuste töötajate toetusstreik, kus osales ka enamik Tallinna munitsipaallasteaedu.

„Linnavolikogu kehtiva määruse kohaselt tuleks lapsevanematel maksta kohatasu täies ulatuses, välja arvatud juhul, kui nad on vanema osa tasumisest vabastatud. Kuna toetusstreigis osaledes ei saanud lasteaiad pakkuda teenust oma tavapärase standardi kohaselt, soovime vabastada vanemad nende päevade eest ka kohatasu maksmisest,“ selgitas abilinnapea Andrei Kante. „Kohatasu vabastus toetusstreigi päevade eest puudutab ligikaudu 11 000 last ning täiendav kulu linna eelarvele on 85 000 eurot,“ lisas Kante.

Tallinna koolieelsetes munitsipaallasteasutustes käib üle 20 300 lapse, kellest vanema osa tasumisest on vabastatud 6300 (sh sissetulekust sõltuv vabastus ning vabastus alates teise lasteaias käiva lapse eest). Lasteaia kohatasu ühe lapse kohta on käesoleval aastal 100,04 eurot kuus (ujulaga lasteaias 109,88 eurot kuus). Tallinna elanikele on kohatasu 71,25 eurot ning ujulaga lasteaedades 78,26 eurot kuus. Eelnõu kohaselt vabastatakse kolme päeva kohatasust kõik streigis osalenud munitsipaallasteaedades käivate laste vanemad.

Määruse eelnõu peab veel heaks kiitma Tallinna linnavolikogu. Seoses muudatusega jõuavad jaanuari arved lapsevanemateni tavapärasest veidi hiljem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.