"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna sotsiaalmajade ja öömaja kasutajatele annetati 200 hügieenipakki (2)
09. veebruar 2024
Koostöös linnavalitsuse ja Rimiga jagab Punane Rist abivajajatele pakke kolm korda aastas. Kuvatõmmis

Eesti Punane Rist koostöös Tallinna linnavalitsuse ja Rimiga, annetasid 200 hügieeni pakki Tallinna sotsiaaltöö keskuse sotsiaalmajade ja öömaja teenuse kasutajatele.

Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktori Kersti Põldemaa sõnul on tänavuse talve kriitiline piir üle elatud. Kui veel kuu aega tagasi hoiti hinge kinni, sest kohtadega oli kitsas käes, siis praegu on öömajades kohti piisavalt. Läbikäik on aga endiselt suur ja igasugune abi teretulnud.

“Hügieenivahendeid on alati vaja, sest päevakeskusest käib läbi iga päev 50 inimest, nii et pesemisvahendid, šampoonid, seebid, kreemid on alati vajalikud,” ütles Põldemaa. Tallinna sotsiaaltöö keskusele anti 200 hügieenipakki. Pakis on šampoon, dušigeel, juuksepalsam ja kodupuhastusvahendid. Koostöös linnavalitsuse ja Rimiga jagab Punane Rist abivajajatele pakke kolm korda aastas.

“Viimase paki komplekteerimisel kasutasime Rimisse annetatud raha ja abi läheb kohalikule kogukonnale, nii et Tallinna linnale tuli selleks pakikampaaniaks üle viie tuhande euro,” ütles Eesti Punase Risti juhatuse liige Toomas Sepp.

Aastas laekub Rimi kaudu Punase Risti fondi umbes 60 000–80 000 eurot, sellest Tallinnale suurusjärgus 15 000–17 000.

“Igasugune koostöö mittetulundusühingutega on väga tänuväärne, eriti hea partner on meil Punane Rist, neil on süsteemne lähenemine, kuidas pakkuda lisaväärtust sotsiaaltööle, mida linnas tehakse. Toimetulek inimestel läheb halvemaks, seda näeme ka toimetulekutoetuse statistika põhjal,” ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Eelmisel aastal maksti Tallinnas toimetulekutoetust 18 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Uje
11. veebr. 2024 14:17
Juuksepalsam nüüd küll esmatarbevajadus pole.
Õigus
12. veebr. 2024 11:48
Juuksepalsami müük ja tootmine tuleks üldse koheselt keelata, kuna tekitab ühiskonnas üksnes tarbetut ebavõrdsust ja vimma!