"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Rotermannis võeti draakoniaasta vastu värvika sõuga (0)
11. veebruar 2024
Foto: Ilja Matusihis

Laupäeva õhtul oli Rotermanni kvartali peaväljakul meeleolukas pidu, millega tervitati Hiina kalendri järgi saabuvat draakoniaastat.

Vaata galeriid (44)

Rotermanni kvartali turundusjuht Triin Tammela sõnas, et sel aastal tuli Hiina kalendri aasta vastuvõtmine nende juures veel võimsam kui mullu, sest tänavu olid esinejaid nii Eestist kui ka Hiinast. “Meile tulid Hiina kultuuri tippartistid,” märkis ta.

Sõul esinesid traditsioonilised lõvitantsitajad, kes on esinenud ka Pekingi olümpiamängude lõputseremoonial. Lisaks astusid üles uue põlvkonna folkansambel Nomadic ja mitmete auhindadega pärjatud tantsutrupp Tourch, mille liikmed on Pekingi tantsuakadeemia vilistlased.. Peo avasid draakonitantsijad nii Eestist kui ka Pekingist.

Külastajatel oli võimalik tutvuda Pekingi käsitööliste tegemistega. Tutvustati rahvuslikke kultuuripärandeid ja nende valmistamist. Lohed on Hiina rahva tarkuse sümbolid, mida kunagi kasutati sõnumite edastamiseks. Laternad aga taasühinemiste ja pidustuste sümbolid, mis seekord on loodud spetsiaalselt draakoni aasta tervitamiseks.

Lisaks avati draakoniaasta skulptuur, mille autorid on Kristjan Klemets, Kertu Laanela ja Eva Reiska.

Uue aasta puhul tervitasid rahvast Hiina suursaadik Guo Xiaomei ja Rotermanni kvartali rajaja Urmas Sõõrumaa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.