"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pealinna tänavatele puistati nädalaga 499 tonni soola ja ligi 205 tonni graniitsõelmeid (0)
12. veebruar 2024
Lisaks lumekoristusmasinatele töötas pealinnas päevas keskmiselt 38 käsitööbrigaadi kokku 86 töötajaga. Foto: Jelena Rudi

Tallinnas teede ja tänavate hooldusega tegelevad ettevõtted puistasid möödunud nädalal linna tänavatele kokku 499 tonni soola.

Lisaks pihustati tänavatele 2,6 tonni kloriidi vesilahust ja puistati kõnniteedele ligi 205 tonni graniitsõelmeid. Tänavate hooldusega tegeles päevas keskmiselt 48 sõiduteede puisturit, 20 kõnniteede puisturit ja 16 multifunktsionaalset traktorit. Päevas töötas pealinnas keskmiselt 38 käsitööbrigaadi kokku 86 töötajaga.

Linna keskkonna- ja kommunaalameti hoolduspartnerid puhastavad peamagistraale ja teerajatisi, mille alla kuuluvad sõidu- ja kõnniteed, jalgrattateed, parklad, ülekäigurajad, ohutussaared, trepid, ühissõidukite peatused, sillad ja tunnelid. Tallinn on jagatud viieks hoolduspiirkonnaks: Kesklinna piirkonnas on partneriks Tänavapuhastuse Aktsiaselts, Lõuna ja Ida piirkonnas – Tallinna Kommunaalteenused OÜ, Lääne ja Põhja piirkonnas – EKT Teed OÜ. 

Väiksematel tänavatel ja kvartalisisestel teedel on talviste heakorratööde korraldajateks linnaosavalitsused. Lasnamäe, Pirita, Nõmme ja Kristiine linnaosade lepingupartneriks on Keskkonnahooldus Eesti OÜ koos ühispakkujatega. Põhja-Tallinnas, Haaberstis ja Mustamäe linnaosavalitsuste partneriks on EKT Teed OÜ ning Kesklinnas Tänavapuhastuse AS. 

Töösse on rakendatud ka asutuse Kadrioru Park hooldusüksus, mis teostab lume- ja libedusetõrjetöid ja lume äravedu kesklinna enamkasutatavatel kõnniteedel.

Tänavapuhastuse küsimustes saavad linlased pöörduda Tallinna abitelefonil 14410. Probleemist on võimalik teada anda ka heakorra ja haljastuse infosüsteemi kaardirakenduse kaudu: https://hhhis.tallinn.ee/add.

Rohkem infot Tallinna tänavate talihoolduse korraldamisest leiab veebilehelt www.tallinn.ee/lumi.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid