"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Kopli ametikoolist saab Tallinna rakenduslik kolledž (1)
15. veebruar 2024
Kopli ametikooli õppeklass. Foto: Aleksandr Guzhov

Kopli ametikoolist saab Tallinna rakenduslik kolledž. See juhtub 1. septembrist ning kool saab sellega õiguse anda mitte-statsionaarselt ka, gümnaasiumi haridust. Mida see kõik tähendab, kohe saame selgust.

Kopli ametikoolil on juba praegu võimekus anda nii põhi- kui ka gümnaasiumiharidust. Edaspidi kolledžina on võimalus mittestatsionaarsel õppel saada lisaks põhikooli- või gümnaasiumitunnistus.

“Tallinna Kopli ametikool suuremas plaanis tahaks saada kestliku rohemajandamise kompetentsikeskuseks. Sõnapaar “rakenduslik kolledž” peaks kokku võtma meie tulevase visiooni haridusest kutseõppes,” ütles Tallinna Kopli ametikooli direktor Kaspar Kaugija. Kooli uus nimi ja sisu aitab ka kooli õpetajate töökoormust suurendada, et neil ei oleks vajadust mitme kooli vahel tunde anda.

“Nimemuutus on tingitud sellest, et ka sisu peab muutuma ja Kopli ametikool on praegu jõuliselt käimas seda teed, et muutub haridus kättesaadavamaks, järjest paremaks. Me hakkame arvestama suuremal määral tööandjate soove, aga ikkagi eelkõige me räägime uuest haridusreformist kutseõppes, mis suurendab üldainete mahtu,” ütles Kaugija.

“1. septembrist Kopli ametikoolist saab Tallinna rakenduslik kolledž, lühendina TAK. Seal on omad reeglid, mistõttu kool peab sellega kohanema, aga nad võtsid selle vastutuse enda kanda ja usun, et saavad hakkama,” ütles Tallinna abilinnapea Andrei Kante. Kooliaasta lõpuni läheb kõik siiski endistviisi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Dina Greenholt
15. veebr. 2024 13:49
Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do it Your writing style has been amazed me Thank you very nice article