"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA KA VIDEOT. Järgmisest õppeaastast kannab Kopli ametikool uut nime (0)
15. veebruar 2024
Tallinna Kopli ametikool. Foto: Albert Truuväärt

Linnavalitsus saatis eilsel istungil linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt kannab Tallinna Kopli ametikool alates 1. septembrist nimetust Tallinna rakenduslik kolledž.

Abilinnapea Andrei Kante sõnul on Kopli ametikooli uus nimi kaasaegsem ning kajastab selgemalt asutuse eesmärke. „Möödunud aastal tähistas Kopli ametikool oma asutamise 20. aastapäeva. Kahe aastakümnega on kool leidnud pealinna haridusmaastikul kindla koha, pakkudes ka neid erialasid, mida teiste kutseõppeasutuste õppekavades ei leidu. Nime vahetus on osa kooli juubeliaastaks valminud identiteedi uuendamisest, millega soovitakse viia asutuse kuvand vastavusse kaasaegse sisuga ning anda paremini edasi tänaseid väärtusi ja tulevikuvisiooni,“ rääkis Kante.

Haridus- ja teadusministeerium viib läbi kutsehariduse reformi, mille käigus muutub oluliselt kutsekeskharidusõppe maht kutseõppeasutustes. Tallinna linnavalitsuse otsusel muudeti eelmisel aastal Kopli ametikooli põhimäärust nii, et koolil on võimalik alustada üldkeskhariduse andmist mittestatsionaarses õppes.

Nimetuse muutmist arutas Tallinna Kopli ametikooli nõukogu eelmise aasta detsembris ning tegi vastava ettepaneku ametikooli nõunike kogule, kes otsustas kooli ettepanekut toetada.

Kui Tallinna linnavolikogu eelnõu heaks kiidab, kannab Tallinna Kopli ametikool alates 1. septembrist 2024 nimetust Tallinna rakenduslik kolledž.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid