"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Circle K hoiatab: ettevõtte nimel saadetakse õngitsuskirju teatega kinkekaardi võidust (0)
16. veebruar 2024
Circle K nimel saadetud petukiri. Kuvatõmmis

Täna hommikul said osad inimesed e-postile õngitsuskirja, mis nägi välja nagu selle oleks saatnud Circle K tänutäheks lojaalsuse eest ja milles pakuti 500 eurost kinkekaarti ning paluti kliendil klikkida lingil.

“Tegemist on kelmide petukirjadega, mis ei ole Circle K saadetud. Seetõttu palume kõikidel kirja saajatel need koheselt kustutada ning mitte astuda saatjaga vestlusesse ega sisestada kuhugi oma andmeid,“ sõnas Circle K Baltikumi personalidirektor ja juhatuse liige Piret Kask.

Petukirjad on väga professionaalselt koostatud, kasutades korrektselt ettevõtte tavapärast kirjastiili ning visuaale, mistõttu on neid lihtne pidada tõesteks. Hetkel levivas petukirjas palutakse saajatel klikkida kirjas oleval lingil, kus tuleb tasuda kinkekaardi kohaletoimetamise tasu. „Juhul, kui Circle K väljastab auhindu, siis mitte kunagi ei palu me kliendil endal tasuda selle kohaletoimetamise tasu. Selliste tasude küsimine on selge märk pettusest,“ lisas Kask.

Circle K tuletab meelde, et kirja saatjaga ei tohi vestlusesse astuda, sest kelmid hakkavad inimest survestama ja manipuleerima, mille tulemusena pressitakse inimestelt raha välja. Petukirjade eesmärk on enamasti inimene segadusse viia ja neilt raha välja petta. Vähegi kahtlust äratavad petukirjad tuleb kustutada. Samuti ei tohi avada kirja sisus olevaid linke või manuses olevaid faile, mis on ebaselged või kahtlust tekitavad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid