"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO. Rööpameistri võistlustel ehitati uudseid raudteemakette (0)
16. veebruar 2024
Rööpameistri võistlus toimus juba kolmandat korda. Foto ja galerii: Siim Neštšadim

Tallinna tehnikaülikooli inseneritudengid ja gümnasistid ehitasid Rööpameistri võistlusel uudseid raudteemakette, et saada kogemused sellel alal inseneeriast ja teadmisi ohutusest.

TalTechis toimunud Rööpameistri võistlusel osales kokku 13 võistkonda, kusjuures 10 nendest moodustasid gümnasistid. Ülejäänud kolme tiimi liikmed olid TalTechi inseneritudengid. Meeskondade ülesanne oli viie tunni jooksul luua oma visioon raudteest ning ehitada kavandite järgi raudteemakett. See pidi olema realistlik, sisaldama ökodukti ning minema mööda takistustest, mis võivad ka reaalses elus raudtee ehitusel esineda.

Vaata galeriid (12)

„Raudtee asjandus on viimastel aastatel tänu suurtele projektidele, nagu näiteks Rail Baltic, üha arenev ja aina rohkem väljakutseid pakkuv. Mida kiiremini areneb valdkond, seda rohkem on meil vaja pädevaid raudteeinsenere,“ selgitas Rööpameistri võistluse eestvedaja Kenari Koonik. “Võistlus on noortele suurepärane võimalus oma teadmisi praktikas rakendada,“ kinnitas ta.

Võitjaks kuulutati TalTechi inseneriteaduskonna üliõpilaskogu liikmetest koosnenud võistkond. Nende maketil liikus rong teistest paremini ning ettenähtud elemendid olid hästi ehitatud. Nende töö puhul paistis silma ka eritasandiline kurv, mis oli võrreldes teiste võistlustöödega ainulaadne.

Kõige keerulisemaks osutusidki võistkondadele raudtee pöörakud (kurvid), millega tuli minna mööda takistustest. Samuti oli probleeme sillaületustega, sest kaldenurk oli vale ning rong ei saanud sillast üle. Kokkuvõttes hindasid kohtunikud võistluse kordaläinuks ning nende hinnangul oli näha, et noori raudtee valdkond köidab. Järgmine Rööpameistri võistlus on juba aasta pärast.

14.–15. veebruaril kogunesid kümned noored tehnikaülikooli aulasse inseneriteaduskonna üliõpilaskogu korraldatavale Rööpameistri võistlusele, mõõduvõtmine toimub juba kolmandat korda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.