"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ROBOTID JA PUUTÖÖ. Mida põnevat saavad pealinna lapsed koolivaheajal teha? (0)
16. veebruar 2024
ROBOTIGA KOOS. Täiuslik seltsiline talvevaheajaks. Pilt: Pexels.com

26. veebruarist kuni 3. märtsini vältav koolivaheaeg pakub Tallinnas lastele ja noortele nii sportlikke kui ka loomingulisi laagreid ja sündmusi.

Abilinnapea Andrei Kante sõnas, et koolivaheajal korraldatavad üritused pakuvad lastele ja noortele rohkemat kui lihtsalt meelelahutust. „Oleme koondanud erinevate asutuste pakutavad tegevused, mis võimaldavad noortel avastada uusi huvisid, arendada sotsiaalseid oskusi ning luua tugevaid sõprussuhteid. Sellised kogemused õpetavad neile olulisi elulisi oskusi nagu koostöö, eneseväljendus ja kohusetunne,“ rääkis Kante.

Lauatennisekooli Spinmaster laager kutsub 6-18aastaseid lauatennisega tutvust tegema ning arendama seeläbi endas osavust ja reaktsioonikiirust, motoorikat, tähelepanu ja vastupidavust ning enesekontrolli ja paindlikkust.

Tallinna tehnikaülikooli tehnotrennilaagris saavad 3.-6. klasside noored osa õpetlikest töötubadest nagu animatsioon, robootika, 3D-modelleerimine ja -printimine, puidutöö ja teaduskatsed. Lisaks toimuvad sportlikud mängud. Koit tantsukooli akrobaatika- ja trikikooli laager pakub 6-14aastastele kogemust eriilmelistes akrobaatika töötubades, mis aitavad kaasa vaimse, füüsilise ja emotsionaalse tervise heaolule. Juhendajateks on oma ala professionaalid.

ARSi maja graafikakoja kunstilaagris teevad noored alates 10. eluaastast liikumise illusiooni loova animatsioonivahendiga multikaid ja UV-lambiga sinivalget päikesetrükki, õpivad värvitrükiga linoollõiget, räägivad kunstist ning külastavad ARSi kunstilinnaku näitusi ja kunstnike ateljeesid. Eesti lastekirjanduse keskuse perehommikul on kõigil soovijail võimalus kuulata jutuvestja Polina Tšerkassova muinaslugusid, kus tõsielulood põimuvad koduste või kaugetel maadel kuuldud muinasjuttudega, mida saadab tema enda loodud muusika väga eksootilistel pillidel.

2. märtsini saab lastekirjanduse keskuse saalis ja trepigaleriis vaadata läti kunstniku Arta Ozola-Jaunarājaraamatuillustratsioonide ja postmargipiltide näitust„Pildilugu“.

Meisterdamishuvilistel on põhjust sammud seada Kalamaja kogukonnamuuseumisse, kus saab meisterdada endale trips-traps-trulli, kalapüügimängu ning traditsioonilise Indiast pärit lauamängu lau kata kati. Pärast töötuba võib koos sõpradega mängida vanu lauamänge, peitust, klaverit või kuulata hoopis vinüülplaatidelt mõnusat muusikat. Küünlakuu töötoas kaunistatakse kuivatatud taimede, vahapaberi ja -kriitidega küünlaid.

Kullo „Vaheaja vahelduse“ linnalaager ootab 1.-4. klassi noori osa saama loomingulistest tegevustest nii õues kui toas. Mängitakse tutvumis-, laua-, meeskonna-, liikumis- ja ettevõtlusmänge. Nõmme klaasi- ja keraamikastuudio keraamika töötoas valmib 6-16aastaste käte all glasuuritud kõrgkuumuskeraamika tarbeese või väikeskulptuur.

Vene nukuteater kostitab koolivaheala kahe nukuetendusega. „Hõbesõrg“ põhineb vene kirjaniku Pavel Bažovi südamlikul muinasjutul ja räägib loo Kokovanja-taadist, väikesest Darjonkast, Murjonka-kassist ning kitsetallest nimega Hõbesõrg. „Limpopo“ on lavastatud Kornei Tšukovski muinasjuttude „Doktor Valuson“ ja „Barmalei“ ainetel ning räägib loo väikese kangelase haigestumisest, kes palub oma lemmikmänguasja jõehobukest Hippopod, et viimane otsiks üles Doktori ja annaks edasi teate teda ootavatest haigetest loomakestest.

Mustamäe noortekeskuses saab Prantsusmaalt pärit välisvabatahtliku juhendamisel õppida stepptantsu, millega on lihtne tegeleda nii toas kui õues ning mis aitab tugevdada vastupidavust ja tuleb kasuks üldfüüsilisele tervisele.

Lisaks on koos vabatahtlikuga võimalik õppida prantsuse keelt ja kultuuri ning valmistada prantsuspärast toitu. Põhja-Tallinna noortekeskus külastab filmimuuseumi püsinäitust „Duubel ÜKS“, kus saadakse täpsemalt aimu filmitegemise protsessist ja heidetakse pilk filmitegemise etappidele. Veebruari lõpus külastatakse Raadio 4 stuudiot ja tutvutakse sealse tööga.

Koolivaheaja programmiga saab sellest aastast tutvuda uuel platvormil tallinn.ee/huvitegevus-noortele, kust leiab lisaks koolivaheaegadel toimuvale tegevusvõimalusi ka muudel aegadel. Uus platvorm loob tänu filtreerimissüsteemile soodsa võimaluse endale olulise ja huvipakkuva info kiiremaks leidmiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.