"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Täna õhtul selgub Eesti Laul 2024 võitja (0)
17. veebruar 2024
Tondiraba jäähallis astub võistlustulle 10 finalisti. Foto: Elin Hein

Tondiraba jäähallis astub täna lavale kümme finalisti, et selgitada välja Eesti Laul 2024 võitja, kes sõidab ühtlasi Malmösse Eurovisioonile. Eesti Rahvusringhäälingu otsülekanne finaalist algab kell 19.30.

Eesti Laulu võitja selgub kahe hääletusvooru tulemusena. Esimeses voorus lähevad arvesse nii žürii kui ka telefonihääletuse tulemused. Kolm parimat pääsevad superfinaali, kus võitja valib välja rahvas.

Vaata galeriid Eesti Laulu peaproovist:

Vaata galeriid (46)

Eesti Laul 2024 finaali esinemisjärjekord koos hääletusnumbritega:

1. Brother Apollo “Bad Boy” 9007001

2. Carlos Ukareda “Never Growing Up” 9007002

3. Ewert and The Two Dragons “Hold Me Now” 9007003

4. Anet Vaikmaa “Serotoniin” 9007004

5. OLLIE “My Friend” 9007005

6. Daniel Levi “Over the Moon” 9007006

7. Uudo Sepp, Sarah Murray “Still Love” 9007007

8. Peter Põder “Korra veel” 9007008

9. 5MIINUST x Puuluup “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi” 9007009

10. Nele-Liis Vaiksoo “Käte ümber jää” 9007010

Eesti Laul 2024 finaalis ühendavad laupäeval jõud aasta tagasi superfinaalis konkureerinud Alika ja Bedwetters. Esitamisele tuleb 2023. aasta võidulugu ja hiljuti aasta laulu tiitliga pärjatud “Bridges”. Suursündmuse puhul saab laul täiesti uue kuue ühendades Alika silmapaistva vokaali ja Bedwettersile omase stiili.

Eesti Laulu finaal toob ühel laval kokku ka kümme Eesti tipp-kitarristid. Eric Kammiste eestvedamisel astuvad finaalkontserdil üles Mihkel Raud, Elmar Liitmaa, Jorma Puusaag, Robin Mäetalu, Jonas Kaarnamets, Anna Regina Kalk, Paula Pajusaar, Kristjan Kaasik ja Jaan Jaago. Kümne kitarrivirtuoosi etteaste paneb kõlama Eesti ja Eurovisiooni hittlood läbi aegade.

Lisaks astuvad külalistena vaatajate ette veel Arop, HND, Gameboy Tetris, Eleryn Tiit jt. Üllatuse valmistavad vaatajatele ka saatejuhid Grete Kuld ja Tõnis Niinemets.

Eesti Laulu Läbimängule olid teiste seas kutsud ka suurpered, keda toetasid Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Heategevusfond Aitan Lapsi.

Eesti Laulu finaal algab laupäeval kell 19.30, otseülekannet vahendavad ETV, ETV2, ETV+, Raadio 2, Raadio 4, Jupiter ja ERR.ee portaal. ETV2 vahendusel saab kogu Eesti Laulu ülekanne tõlke eesti viipekeelde.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.