"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. 5 seanssi: Tallinn koostöös Eluliiniga pakub tasuta psühholoogilise nõustamise teenust (0)
17. veebruar 2024
Tallinn koostöös Eluliimiga pakub tasuta psühholoogilist abi. Foto: Unsplash

Selleks, et vaimse tervise mured üle pea ei kasvaks, on Tallinna linna elanikele tagatud viis psühholoogilist nõustamist tasuta ja esimesele seansile pääseb juba nädalaga. Vähekindlustatud peredele ja noortele hüvitatakse vajadusel ka pikem teraapia.

Koostöös Eluliiniga on Tallinn välja töötanud psühholoogilise kriisiabi nõustamisteenuse, mis võimaldab kõigil elanikel saada vaimse tervise murega spetsialisti vastuvõtule kiiresti ja tasuta.

“Et me oleme kriisiabikeskus, siis proovime võimaldada vastuvõttu juba samal või järgmisel nädalal, et esmane kontakt on kiire, aga siis juba koostöös nõustajaga otsustatakse, kui sageli inimene käib,” ütles MTÜ Eluliin juhatuse liige, psühhoterapeut Eda Mölder.

Tallinna elanikele ja ka Tallinna linna töötajatele, kes elavad linnast väljas, on tasuta viis seanssi. See peaks just akuutsete vaimse tervise kriiside puhul andma kätte esmased hädavajalikud toimetulekumehhanismid. Seansse teevad Eluliini psühholoogid ja psühhoterapeudid. “Sageli tulevad inimesed, kes on elanud üle näiteks õnnetuse või lähedase kaotuse ja põhiline probleem on see, kuidas teatada lastele. Need on asjad, mis on vaja lahendada kohe ja kiiresti ja kohe ka läbi arutada kõik võimalused ja oluline on, et kahju tekkimine oleks võimalikult vähene,” ütles Mölder.

Pöörduda võib ka pikemalt painanud probleemiga. On see siis näiteks kaua kestnud meeleolu langus, läbipõlemine või krooniline ülekoormus. Neil puhkudel on sageli ideaalis tarvis teraapiat, mis koosneb rohkem kui viiest psühholoogikülastusest.

“Kui räägime järjepidevast teraapiast, siis selleks on linnaeelarves eraldi raha, eelkõige puudutab see majandusraskustes peresid, aga noortele on meil ka laiem finantseering,” ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Pikaajalise teraapia hüvitamist saab taotleda linnaosavalitsuse kaudu. Kiiret lahendust vajava mure korral saab vastuvõtuaja reserveerida Eluliini spetsialisti juurde numbril 631 4300.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.