"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MEREPIDU. Tule imetle ajaloolisi purjeõppejahte (0)
22. veebruar 2024
TUUL PURJEDESSE. Regatt toob pealinna tuhandeid meresõpru üle maailma. Foto: Albert Truuväärt

Purjeregatt Tall Ships Races toob pealinna kolme sadamasse kümneid tuhandeid meresõpru nii Eestist kui ka välismaalt. Vanasadama kruiisialale oodatakse osalema organisatsioone, kes tegelevad merenduse, keskkonna või loodushoiu alal ja soovivad oma teadmisi ka teistele suurimal merepeol jagada.

Tall Ships Races Tallinn 2024 projektijuhi Marje Tõemäe sõnul on võimalus pakkuda tegevusi kogu perele nii merel, maal kui ka õhus.

“Tule tutvusta külastajatele, kuidas käituda merel, et tagada enda ja teiste turvalisus, räägi keskkonna- ja loodushoiust, meisterda laevu või lennukeid, korralda erinevaid võistluseid või tutvusta enda lahedat toodet. Tule püstita kasvõi väike viikingite küla ja tutvusta nende eluolu või too kohale miniloomaaed,” julgustab Tõemäe organisatsioone suurelt mõtlema ning sellest erakordsest sündmusest osa saama.

Huvi korral saab osalemissoovist teada anda aadressil kaubandus@tallshipstallinn.ee. Registreerimise tähtaeg on 10. juuni.

Nii Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas kui ka Noblessneri sadamas saab neljal päeval nautida head muusikat ja mitmekülgset programmi ning uudistada siia saabuvaid võimsaid ajaloolisi purjeõppejahte.

Tall Ships Races on Euroopa suurim ning pikkade traditsioonidega purjeõppelaevade regatt, mis toob Tallinna kolme sadamasse üle 60 purjelaeva üle kogu maailma. Tallinna sadamatesse saabuva laevastiku meeskonnas on 1500 liiget. Sündmusele oodatakse 200 000 külastajat nii Eestist kui ka välismaalt.

Rohkem infot purjeõppreregati kohta leiad veebilehelt https://www.tallshipstallinn.ee/.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.