"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loodusmuuseumis on avatud välknäitus „Pingviinide paraad“ (0)
24. veebruar 2024
Nädalavahetusel on loodusmuuseumis avatud näitus pingviinidest. Foto: Lisette Aro / Eesti Loodusmuuseum

Eesti Loodusmuuseumis on vabariigi 106. aastapäevale pühendatud hüpiknäitus „Pingviinide paraad“. Loodusmuuseumi kogudest on välja toodud haruldased ja erilised keiser- ja adeelia pingviinid, keda viimati näidati avalikkusele 2017. aastal.

„Lisaks suurtele näitustele, mis meie majas üleval on, tahame teha ka „kastist välja“ hüpiknäituseid, mis lisavad vürtsi ülejäänud muuseumi ekspositsioonile. Samas paotame uksi meie põnevatesse kogudesse, mida tavainimene iga päev ei näe,“ ütles loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks. „Need pingviinid on väga hinnalised ja haruldased säilikud, mida just sellise näituse vormis saame inimestele näidata.“

Kuna igal aastal hakatakse Eestis vabariigi aastapäeva eel rääkima pingviinide paraadist, siis seda, kas pingviinid päriselt ka veebruaris kokku saavad ja marssima hakkavad, vastavatud väljapanekul „Pingviinide paraad“ uurimegi.

Näitus jääb välja vaid selleks nädalavahetuseks. Meeleolu on tõeliselt pidulik: mööda punast vaipa sammudes jõuab uhkete pingviinideni, kellega koos saab teha pilti ning näitusel õppida lähemalt tundma nende majesteetlike lindude elu. Soovi korral saab endalegi pingviinikostüümid selga tõmmata ja üllatusi on veelgi!

Näituse kuraatorid on Annemarie Rammo ja Joosep Sarapuu, näitust aitasid kokku panna veel loodusmuuseumi kogude osakonna juht Lennart Lennuk ja botaanik-vanemkuraator Loore Ehrlich.

Muuseum on 23.-25. veebruaril avatud tavapäraselt, kell 10-17. Rohkem informatsiooni leiab Eesti Loodusmuuseumi kodulehelt ja sotsiaalmeediakanalitest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.