"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TASUTA. Mustamäe kinohommikul linastub Neeme Järvi portreefilm (0)
26. veebruar 2024
Foto: Stanislav Moškov

Teisipäeval, 27. veebruaril kell 10 kutsub Mustamäe linnaosa valitsus väärikas eas filmisõpru vaatama 2023. aastal valminud portreefilmi maailmakuulsast Eesti dirigent Neeme Järvist.

Kultuurikeskuses Kaja kord kuus toimuvad tasuta kinohommikud on linnaosa eakate poolt hästi vastu võetud ja uusi filme oodatakse alati huviga. Mustamäe linnaosa vanema Aivar Riisalu sõnul lähtutakse filmide valikul nii austatud kinoklubi liikmete tagasisidest kui ka eesmärgist tutvustada võimaluse korral Eesti filmitegijate uuemat loomingut.

„Film meie tuntuimast kultuurisaadikust maailmas – Neeme Järvist, on parim valik Eesti kultuuririkkuse aasta filmiprogrammis.  Loomulikult on seekordne kinohommik pühendatud ka äsjasele Eesti Vabariigi aastapäevale,“ täiendab Riisalu.

Neeme Järvi panus Eesti ja maailma muusikalukku on hindamatu. Ta on ajanud üle poole sajandi Eesti asja kõikjal maailmas, tutvustades Eesti heliloojaid  ja meie andekaid muusikuid. 

Eelmisel aastal valminud Erik Norkroosi filmi tutvustuses tsiteeritakse Neeme Järvit: „Kui sa mõtled väikselt, ei saa sa teha suurt muusikat.“

Film jälgib rahvusvaheliselt tunnustatud ja rahva poolt armastatud dirigenti tema viimase nelja aasta tegemistel nii Eestis kui ka Prahas, Viinis, Glasgows ja Ameerikas.  Neeme Järvi olemust avavad tema lapsed Paavo, Kristjan ja Maarika Järvi, samuti sõbrad ning temaga kontsertidel üles astunud muusikud.

Mustamäe eakate kinoklubi seansid on kõigile tasuta. Siiski on vajalik eelregistreerimine telefonidel 645 7555 ja 645 7503.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.