"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kunstiakna uus padjanäitus lisab sulakuusse värve (0)
26. veebruar 2024
Padjanäitust "Talveunenägu" saab näha Kunstiakna näituseaknal. Foto: Kunstiaken

Tekstiilikunstnik Sigrid Huik avas Tallinna vanalinnas, Eesti tarbekunsti ja graafika galerii Kunstiaken näituseaknal padjanäituse, kus saab näha erinevates suurustes patju vaibakavandite ainetel.

„Veebruar on külma- ja tuisukuu ning aeg kui loodus on värvi poolest vaene ja ega märtski rikkalikult värvi lisa. Rahvasuus sulakuul on looduses värvi vähe, ent unenäod võivad olla väga värvilised. Pehme värviline padi lisab värve unenägudesse ja igapäeva ellu,“ kirjeldas näituse autor Sigrid Huik.

Erinevates suurustes padjad vaibakavandite ainetel on valminud digitrükis Lipuvabrikus.

Sigrid Huik (snd 1964) lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1988. aastal tekstiilikunstnikuna ja on end kunstnikuna teostanud järjepidevalt sellest ajast alates. Alates 1999. aastast on Sigrid Huik Eesti Kunstnike Liidu ja ka Eesti Tekstiilikunstnike Liidu liige, kahel korral ka ETekLi juhataja.

„Oma töödes olen keskendunud elu ilule ja võlule, minu tööd on siidile maalitud või piltvaibaks kootud kujundlikud jutustused. Mõlemad tehnikad veetlevad ja haaravad mind ühtviisi,“ ütleb Sigrid Huik.

Kunstiakna galerii tegutseb 2010. aastast Tallinna vanalinnas Vene ja Munga tänava nurgal ja pakub esinduslikku valikut Eesti klaasi-, naha- ja tekstiilikunstnike töid, samuti keraamikat, moekunsti, ehteid ja graafikat. Näituseaknal on olnud üle saja väljapaneku.

Näitus jääb avatuks kuni 29.märtsini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.