"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Linn koristab tänavatelt mõttetud suunaviidad (1)
27. veebruar 2024
Foto: Kuvatõmmis

Mustamäe on üks Tallinna linnaosadest, kus näha paljusid teeviitasid, mis ei tähista sugugi tänavat või teed, vaid hoopis mõnda ettevõtet või asutust.

„Minu selja taga nähtav suunaviidahunnik on liiklejale väga keeruliselt hoomatav. Kui ta otsib siit mingit ettevõtet, siis kümnete seast ei ole seda õiget leida nagunii,“ demonstreerib Tallinna Transpordiameti liikluse juhtivspetsialist Virko Noor.  

Selliseid tänavaruumi risustavaid ja kasutuks muutunud suunaviitasid plaanib linn nüüd järk-järgult eemaldama hakata. Noore sõnul just selle jaoks, et tänaval liiklejale mõjuvat infomüra ei oleks liiga palju.

„Kõik see suunaviidandus, mis on aadressi järgi leitav, pole tänapäeval liiklejale üldse enam vajalik,“ ütleb ta. Kui otsitakse mingit kindlat ettevõtet, leitakse see üles aadressipõhiselt.

„Linnaruum on täna üsna üleküllastunud erinevatest suunaviitadest ja reklaamidest. Seetõttu on üsna mõistlik aeg-ajalt üle vaadata, mis meil olemas on,“ räägib Mustamäe linnaosa vanem Aivar Riisalu. Üsna mitmed ettevõtted on näiteks juba oma tegevuse lõpetanud, mõni teenus on kolinud hoopis teise kohta. „Ja seetõttu pole vaja karta: kui tuleb võtta ära midagi, mis oma eesmärki ei täida, siis võtame ära.“

Aktiivne suunaviitade eemaldamine seisab alles ees. Seni on tänavate rekonstrueerimise käigus jäänud teeviidad lihtsalt tagasi paigaldamata. Sama taktikat plaanitakse rakendada ka edaspidi, lisaks hakatakse tänavaid selle pilguga süsteemsemalt üle vaatama.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kirju Koer
28. veebr. 2024 10:40
Jee, pange kõik firmad kinni ja avage asutused 🚩 Juba ammu oleks ka aeg munitsipaalpanga ja munitsipaalpoe jaoks, elagu kommunism 🍾