"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäele kerkib ainulaadne botaanikaaed (0)
28. veebruar 2024
Lasnamäe uudne botaanikaaed toob betoondžunglisse rohelust. Foto: Lasnamäe leht

Lasnamäe linnaosa valitsus alustab kaasava eelarve võiduidee “Botaanikaaed. Kompaktne paradiis betoondžunglis” elluviimist. Hiljuti välja pandud riigihanke tulemusena asutakse projekteerima uut parki Läänemere tee 14 krundile.

„Lasnamäe botaanikaaed saab olema mitte ainult rohelus betoondžunglis, vaid ka kogukonna kohtumispaik, kus saavad kokku loodushuvilised, perega jalutajad ja kõik need, kes hindavad loodust linnakeskkonnas . Selle projekti elluviimine on suurepärane näide sellest, kuidas kogukond saab ühiselt panustada linna arengusse ja elukvaliteedi parandamisse,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe 2023. aasta Kaasava eelarve hääletusel osales 1735 linnaosa elanikku, kellest 475 andsid oma hääle kohaliku elaniku Maxim Zuevi idee poolt luua Lasnamäele koht, kus saab linnakärast eemale hoida ja nautida looduse ilu.

Botaanikaaia projekteerija selgub avaliku riigihanke tulemusena. Pakkumuste esitamine kestab 15. märtsini. Ajakava kohaselt peab pargi projekt valmima sel suvel, selle järel tutvustatakse lahendust kogukonnale.

Linnaosavalitsus loodab alustada ehitustöödega juba sel aastal, et botaanikaaed oleks rajatud hiljemalt 2025. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.