"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uisuhooaeg täies hoos: uisuväljakuid on külastatud üle 110 000 korra (0)
28. veebruar 2024
Eelmisel hooajal külastati nelja pealinna uisuplatsi kokku üle 121 000 korra. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna uisupargid pakuvad talvist liikumisrõõmu linnaelanikele ja pealinna külalistele 18. hooaega järjest. Talvemõnusid on oodatud nautima kõik suured ja väikesed linlased – nii koolivaheajal kui ka pärast seda.

Tallinna uisuparkides algas hooaeg tänavu rekordiliselt vara – 11. novembril ning veebruarikuu lõpu seisuga külastas uisuparke üle 110 700 inimese ja üle poole külastustest on teinud lapsed. Vanalinna uisuparki külastatud üle 49 100, Nõmme uisuparki 19 400, Mustamäe uisuparki 24 200 ja Lasnamäe uisuparki rohkem kui 18 000 korda.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul saavad Tallinna kaasaegsetes uisuparkides turvaliselt ja meeleolukalt uisutada erinevas vanuses ja erinevate oskustega uisutajad  – alates päris esimesi uisusamme tegevatest algajatest kuni tippsportlasteni välja.

„Hiljuti oli meil suur au võõrustada tõelist uisusuperstaari – tänavustel Euroopa meistrivõistlustel Eesti iluuisutamise ajalugu teinud ja hõbemedali võitnud Aleksandr Selevkot, kes rõõmustas Vanalinna uisupargis oma uisukavaga sadu fänne,“ ütles Svet. „Kutsume liuväljakutele kõiki linlasi ja praegune koolivaheaeg pakub ühtlasi ka eriti toredat võimalust nautida talvemõnusid kogu perega. Numbrid näitavad, et aasta-aastalt on üha enam linlasi leidnud linna uisuväljakute näol meeldiva ja sportliku ajaveetmisvõimaluse – eelmisel hooajal külastati nelja pealinna uisuplatsi kokku üle 121 000 korra ja ootame, et sel hooajal püstitavad uisuparkide külastused rekordi.“

Tasuta uisutamistundide populaarsus kasvab Tallinna koolide ja lasteaedade seas iga aastaga. Talviste liikumistundide läbiviimise võimalust uisuparkides kasutanud üle 20 000 õpilase erinevatest Tallinna õppeasutustest. Kooligruppidele on pilet tasuta, kuid vajalik on külastuse eelregistreerimine grupijuhi poolt. Liikumistundi saab broneerida kodulehel koolidele.uisupark.ee.

Vähemalt korra kuus toimuvad liuväljadel tasuta eriüritused Tallinna vähekindlustatud peredele, jätkatakse ka erinevate tähtpäevade tähistamise traditsiooniga. Sellel hooajal korraldatakse uisuparkides üle 30 meeleoluka lastehommiku, kus väikesed külalised saavad õppida uisutamist ja turvalist käitumist jääl. Palju lusti pakuvad jääl ka tuntud ja armastatud tegelased. Lastehommikud toimuvad igal nädalavahetusel kõikides Tallinna uisuparkides.

Seeniorid on oodatud tasuta uisutama esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kell 10-17 kõikides uisuparkides, et hoida ja arendada oma füüsilist vormi ja osavust.

Tondiraba pargis asuv Lasnamäe uisupark, Mustamäel Männi pargis ning Nõmmel Nõmme Gümnaasiumi pargis asuvad liuväljakud on avatud kell 10-21. Vanalinna uisupark on avatud iga päev 10-22. Üks tund uisutamist pealinna uisuplatsidel maksab 6,30-9,50 eurot, lastele ja seenioritele kehtib sooduspilet 4,20-6,30 eurot. Müügil ka hooajapassid, mis tagavad kõikide uisuparkide piiramatu külastuse. Uisuväljale on võimalik tulla ka oma uiskudega, kohapeal saab neid laenutada 4,5 euro eest. Lähemalt leiab infot kodulehelt uisupark.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.