"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäe pakub märtsis hambatervise loenguid (0)
29. veebruar 2024
Projekti raames toimuvad erinevad loengud suuhügieeni ja pikaajalise hammaste tervise kohta. Foto: Ksenija Kurs

Lasnamäe Linnaosa Valitsuse ja SA Tallinna Hambakliiniku koostöö tulemusel sündis projekt, mille raames toimuvad Lasnamäel erinevatele vanusegruppidele loengud, mis keskenduvad hambatervisele. 

„Terved hambad ei ole juhuse asi, vaid õige käitumise ja hea suuhügieeni tulemus. Eelmisel aastal avatud SA Tallinna Hambakliiniku filiaal Mustakivi Keskuses annab suurepärase võimaluse tegeleda hambatervisega mugavalt kodu lähedal. Koostöös kliinikuga viime ellu projekti, mille raames toimuvad erinevad loengud suuhügieeni ja pikaajalise hammaste tervise kohta,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Projekti on kaasatud kaks linnaosa kooli, kaks lasteaeda ning eakatele korraldame avatud loenguid, kus nad saavad tutvuda SA Tallinna Hambakliiniku teenustega, mis on mõeldud spetsiaalselt seenioridele. Osalejaid ootavad ka kingitused.

Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös SA Tallinna Hambakliinikuga korraldab märtsikuu jooksul projekti, mille raames jagatakse Lasnamäe erinevas vanuses elanikele infot suuhügieeni ja pikaajalise hammaste tervise kohta.

Koostööprojektis osalevad Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi ja Tallinna Mahtra Põhikooli õpilased, kellele antakse lihtsaid, aga mõjukaid nõuandeid igapäevase suuhügieeni ja pikaajalise hammaste tervise kohta. Läbi praktilise harjutuse antakse õpilastele võimalus täpsemalt saada aru, mida endast kujutab hambaarsti töö. Lisaks loengule saavad kõik soovijad läbida Mustakivi kliinikus hammaste kontrolli.

Tallinna Seli Lasteaia ja Tallinna Asunduse Lasteaia õpilased saavad võimaluse läbi loomingulise, hariva ja mängulises vormis tegevuse arendada oma suuhügieeni oskusi. Spetsialistid räägivad üle 4-aastastele lastele, kuidas igapäevast suuhügieeni pidada ning hambad tervena hoida. Lasteaialastele antakse samuti võimalus lapsevanemate soovil läbida hammaste kontrolli Tallinna Hambakliiniku Mustakivi filiaalis.

Märtsi kolmandal nädalal toimuvad aga avatud loengud teemal „Spetsiaalselt seenioridele suunatud hambaravi ja proteesimise teenustest“. Loengutel tutvustatakse Tallinna Hambakliiniku teenuseid, mis on mõeldud spetsiaalselt seenioridele. Selgitatakse, mis on raviplaani koostamine ja millist infot patsient peab saama. Tutvustatakse teenuste hindade kujunemist ja seda, milliseid riiklikke soodustusi pakutakse pensioniealistele. Lisaks tutvustatakse erinevaid proteese ja antakse nõu, kuidas neid hooldada. Vastatakse küsimustele, mida teha kui protees puruneb, mida teha, kui proteesid tunduvad ebamugavad ning mida saab ise teha, et hoida oma hambaid ka vanemas eas. Täpsema info loengute kohta avaldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus esimesel vōimalusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.