"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TASUTA. Lasnamäel Pae pargis tähistatakse nii vastlapäeva kui ka maslenitsat (1)
01. märts 2024
Malesnitsal on kombeks süüa pannkooke. FOTO: Pixabay

Lasnamäe linnaosa valitsus korraldab 16. märtsil Pae pargis maslenitsa kogupereüritust. Kavas on kontsert, põhunuku põletamine ning kohapeal saab osta toitu ja muid kaupu.

„Lasnamäel tähistame traditsiooniliselt nii vastlapäeva kui ka maslenitsat. Maslenitsaga käivad kaasas erinevad kombed ja tegemised. Näiteks on sellel pühal kombeks süüa pannkooke ja põletada põhunukku, mida teemegi 16. märtsil Pae pargis,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. 

Lasnamäe Maslenitsa toimub 16. märtsil kell 14-17 Pae pargis, Lasnamäe Linnaosa Valitsuse (Pallasti tn 54) parklas. Kavas on kontsert, kohapeal saab osta toitu ja muid kaupu. Ürituse lõpetab traditsiooniline põhunuku põletamine.

Maslenitsal esinevad laulustuudio Delight, rahvatantsuansambel Kandali, rahvamuusika ansambel Zlatõje Gorõ ning tüdrukutebänd Little Mess. Külalised saavad keha kinnitada imemaitsvate traditsiooniliste vastlatoitudega.

Kohapeal saab jälgida ka traditsioonilist põhunuku põletamist. Ürituse väikseimate osalejate meelt lahutavad  ja korraldavad neile põnevaid mänge,  animaatorid. Kohal on poni, kellega on võimalik teha tasuta sõitu.

Üritus on kõigile osalejatele tasuta. Söögi- ja joogipoolist on võimalik soetada tasu eest.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Onu Remus
14. märts 2024 12:41
Ljasnamjäe värk. Vastlapäev on mokaotsast ära mainitud ja ülejäänud joru maslenitsast.