"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA GALERII. Kettaheite rekordimehed võtsid Sõle spordikeskuses mõõtu (0)
02. märts 2024
Foto: Ilja Matusihis

Tallinnas Sõle spordikeskuse jalgpallihallis toimus Eestis esmakordselt kettaheitevõistlus sisetingimustes. Maailma sisetippmark on juba 15 aastat püsinud olümpiavõitja Gerd Kanteri nimel, kes heitis aastal 2009 Rootsis kahekilose ketta 69 meetri ja 51 sentimeetri kaugusele.

„Siin oli üllatus, kuidas kunstmuru peal ketas põrkub, kaitsevahendeid meil ei ole,“ räägib võistluse peakohtunik Peeter Randaru. Seetõttu on väga suur rõhk ohutusel ja publik on tõrjutud nurka – õigupoolest pole neid väga palju sisse lubatudki.

Vaata galeriid (60)

Noorte tagasiside on Kanteri sõnul, et selliseid võistlusi võiks olla rohkem. „Täiskasvanute osas jah, me ei ela võib-olla oma parimaid aegu, aga eks lootus ole see, et sellised heitealad on eestlastele alati jõukohased, kus on siis võimalik olla maailmas tippkonkurentsis,“ ütleb rekordiomanik.

Kohal olid Kanteri juhendamisel harjutav eksmaailmameister ja möödunud aasta maailma edetabeli juht Kristjan Čeh Sloveeniast, kes jagab mullu Jõhvis püstitatud Sloveenia rekordiga maailma kõigi aegade edetabelis neljandat kuni kuuendat kohta.

Võistluse idee autori, olümpiavõitja Gerd Kanteri sõnul on jõuproov Eestis enneolematu.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.