"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vanasadama trammitööd jätkuvad, tänavatele tulid reguleerijad (0)
04. märts 2024
TÖÖD EI LÕPPE. Vanasadama trammiliini ehitus kestab terve suve. Foto: Jelena Rudi

Kesklinnas jätkuvad tänasest Vanasadama trammitee ehitustööd, mis toob kaasa liikluskorralduse muudatusi linnahalli ristmiku ja Ahtri tänava ümbruses. Kriitilistel ristmikel korraldavad liiklust reguleerijad. Mitmed bussiliinid on tänasest suunatud ümbersõidule, trammiliinid nr 1, 2 ja 5 sõidavad tavapäraselt kuni 3. mai õhtuni.

Vanasadama trammitee ehitustööd algavad täna Mere puiesteel Suur-Rannavärava ja Sadama tänava vahelisel lõigul ning Ahtri ja Hobujaama tänava ristmikul, millega kaasnevad ajutised ümberkorraldused kesklinna liikluses.

Liikluskorraldus sadamapiirkonnas alates 4.03.

Ehitustööde algusega seoses suletakse liiklus Mere puiesteel kesklinna sõidusuunal Suur-Rannavärava tänavast kuni Ahtri tänavani ning Ahtri tänav Reidi tee ja Pirita sõidusuunal. Rannamäe teelt ja Põhja puiesteelt Pirita suunas kulgev liiklus viiakse kokku Põhja puiesteele ja Mere pst Põhja-Tallinna sõidusuunale ning Ahtri tänava kesklinna sõidusuunale (põhjapoolsele harule), muutes nimetatud tänavalõigud kahesuunalisteks.

Mere puiesteel planeeritakse liikluse osalist avamist juulis ning täielikku avamist septembriks. Mere puiestee osalise avamise järgselt toimub liikluse sulgemine Rannamäe teel. Ahtri tänaval planeeritakse tavapärase liikluskorralduse taastamist juuni esimeses pooles.

Teistes Vanasadama trammiliini ehituspiirkondades säilib kevadel olemasolev ajutine liikluskorraldus, milles saab suvisel perioodil olema lokaalseid muudatusi ja tänavalõikude avanemisi vastavalt tööde progressile.

Liikluskorraldus südalinnas alates 4.03.

Seoses ehitustöödega suunatakse alates 4. märtsi tööpäeva algusest kuni 7. juuni tööpäeva lõpuni ümbersõidule bussiliinid nr 2, 3, 8, 20, 20A, 21, 21B, 34, 38, 41, 41B, 66, 73, 91, 92, 93 ja 96.

Trammiliinid nr 1, 2 ja 5 sõidavad tavapäraselt kuni 3. mai õhtuni. Peale trammide tagasipöörderingi rajamist Skoone bastioni staadioni alale jääb Kopli suunda alates 6. maist teenindama ajutine trammiliin nr 1 Kopli – Linnahall.

Tavapärane trammiliiklus Kopli suunal taastub augustis. Tagasipöörderingi ehitustööde ajal ajavahemikul 3. mai kella 20.00 kuni 5. mai päeva lõpuni on kogu Kopli suunaline trammiliiklus katkestatud. Trammiliin nr 1 suletakse 3. maist alates kella 20.00 kuni 5. mai päeva lõpuni, trammiliinid nr 2 ja 5 suletakse 3. mail alates kell 20.00 kuni 18. augustini.

Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Trammiliiklus on kavas käivitada uuel trassil tänavu sügisel, kuid siis jätkub veel katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedele, liikluskorraldusvahendite, ootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis valmivad lõplikult 2025. aasta alguses.

Muudetud liikumisteega bussiliinide peatustesse paigaldatakse infomaterjalid. Kõigil ümbersõidule suunatud liinidel on tagatud ümberistumisvõimalused lähimates ühistranspordi peatustes. Ümbersõidul olevatel liinidel võib esineda hilinemisi ning kesklinna piirkonnas võib pikeneda jalgsikäigumaa pikkus peatustesse. Sõiduplaanid, reisiplaneerija, liinide liikumisteed ja peatused on leitavad veebilehelt transport.tallinn.ee.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.